Studeren is genieten, een investering in je toekomst en daarnaast de mooiste tijd van je leven. Maar de studiekeuze is meestal de moeilijkste. Daarom helpen wij je hier op weg.

Oriëntatie

Al ver voor je eindexamens moet je je studiekeuze maken. Wij helpen in samenwerking met de universiteit je hiermee een stukje op weg. Bezoek de open dagen, meeloopdagen en de matchingsdag om zeker te zijn van je studiekeuze.

Studeren

Na aanmelding begin je aan het einde van de zomer met de introductieweken. Zo leer je de rest van je studiegenoten kennen op kamp, leer je de stad kennen tijdens de facultaire introductie en geven mentoren je de eerste tips om je eerste tentamens te halen.

Afstuderen

Het klinkt eng, maar uiteindelijk studeert iedereen af. Ook hierbij kan de vereniging je helpen. Zo bieden wij hulp bij het vinden van een stage, een studieplek in het buitenland en bijlessen waar nodig. En ook na je studie kan de vereniging je helpen met het vinden van een baan. Hier hebben wij ons alumninetwerk voor.

Wat is CIW?

Elke dag gebruiken we verschillende media om berichten over te brengen. De studie Communicatie- en informatiewetenschappen richt zich op de vraag hoe wij media precies gebruiken en waarom. Maar ook op de vraag hoe je dat effectief kunt doen; hoe je kunt zorgen dat je je doelen bereikt. Er wordt gekeken wat voor invloed (nieuwe) communicatietechnologieën zoals smartphones op ons hebben en op wat voor manier het onze communicatie in taal en beeld verandert. Bij de vier verdiepingspakketten ga je je specialiseren in sommige aspecten van de communicatie. In Utrecht ben je vrij om daarnaast nog stage te lopen, een minor te volgen of om een tijd in het buitenland te studeren.

Meer informatie over CIW

Open dagen

De universiteit biedt op de open dagen scholieren de kans om samen met je ouders je te oriënteren op je studiekeuze. Kom in persoonlijk contact met huidige studenten die je meer kunnen vertellen dan dat er op de website van de Universiteit Utrecht staat. Daarnaast kan je een hoor- en minicollege volgen. Geef je snel op, want de plekken zijn schaars hiervoor. Raadpleeg hiervoor de website van de Universiteit Utrecht.

Meeloopdagen

Samen met huidige eerstejaars loop je een dagje mee met hun colleges. Daarnaast krijg je een rondleiding door de stad en krijg je informatie over het vervolgtraject, de studie en de studievereniging. Meld je hier onder aan voor de meeloopdagen.


Matchingsdag

De matching is een verplichte dag om de studie te kunnen beginnen. Van te voren krijg je literatuur thuisgestuurd om voor te bereiden. Op de dag zelf krijg je hoorcolleges, werkcolleges en een mini-tentamen. Daarnaast krijg je feedback op je motivatie om studie te gaan doen. Dat wil niet zeggen dat je kans op een plekje binnen CIW afhangt van deze dag. Het is puur om te kijken of de studie bij je past.

Introductieperiode

Aan het begin van het eerste semester leer je je studiegenootjes kennen op zowel het introductiekamp als de facultaire introductie. Het kamp is op een nog nader bepalen locatie en zal drie dagen duren. Het kamp zal absoluut geen ontgroening zijn zoals bij studentenverenigingen. Wel zullen enkele tradities van de vereniging aan bod komen. De facultaire introductie volgt in de weken na het kamp. Hierin verken je met je mentorgroepje de stad, je eerste colleges en krijg je veel meer handige tips & trics. Informatie over deze periode verschijnt automatisch in je brievenbus rond juni. Houd de website in de gaten voor meer informatie.