arkmedia_1410268144_280

Waarom ben je stage gaan lopen en waarom bij Ark Media?

Nadat ik was gestopt met een tegenvallende minor was ik op zoek naar een nieuwe invulling van het komende semester. Een stage leek me interessant, maar ik had geen idee hoe ik dat aan moest pakken. Ik ben maar gewoon gaan googelen. In eerste instantie wilde ik stage lopen bij een tijdschrift. Ik mocht op sollicitatiegesprek komen, maar werd uiteindelijk niet uitgekozen. Achteraf denk ik dat ik mijn motivatie en intentie beter had kunnen verwoorden. Denk hier van tevoren dus goed over na: waar liggen je talenten, wat wil je bereiken met je stage?

Hoe ben je aan je stage gekomen gekomen?

Ik ben opnieuw verschillende websites afgegaan, en kwam terecht bij uitgeverijen. Op de website van uitgeverij Ark Media zochten ze een stagiaire voor zowel de redactie- als communicatieafdeling. Bij het solliciteren bleek dat er geen andere kandidaten waren, waardoor ik zonder veel moeite werd aangenomen. Kijk dus vooral ook verder dan de grote bedrijven. Juist bij kleine bedrijven krijg je vaak veel mogelijkheden. Dat was althans bij mij het geval. Ik kreeg al snel veel taken toevertrouwd.

Wat waren je taken?

Ik heb persberichten geschreven, boeken vertaald, flapteksten bedacht, teksten geredigeerd, advertorials geschreven, social media bijgehouden, en nog veel meer. Het was echt ontzettend leerzaam. Je ontdekt waar je talenten liggen en welke vaardigheden je verder kunt ontwikkelen. Ook kun je erachter komen of bijvoorbeeld een kantoorbaan van 9-5 bij je past.

Zou je het aanraden aan anderen?

Ja, zeker! En als je geïnteresseerd bent in een stage bij een uitgeverij: absoluut doen! Het is heel interessant om te zien hoe het proces van boeken maken gaat, en om hier voor even onderdeel van te worden.

55