jdh-20170331-tweetakt-371_web

Waarom ben je stage gaan lopen?
Door vrijwilliger te zijn bij het Nederlands Filmfestival (NFF) kwam ik erachter dat ik de culturele sector ontzettend leuk vond om misschien later in te werken. Ik wilde graag hier wat meer van weten en ging op zoek naar een stage binnen deze sector. Via www.culturele-vacatures.nl vond ik een stageplek op de marketing- en communicatieafdeling binnen Festival Tweetakt.

Wat waren je taken?
Mijn voornamelijke taak was het beheren en het creëren van content op de website. Zo had ik contacten met de kaartverkoop en met programmeurs voor het plaatsen van programmaonderdelen op de website, schreef ik nieuwsberichten en had ik contact met de websitebouwer. Daarnaast ondersteunde ik het gehele marketing en communicatieteam, zoals bij distributie, redactie en pers. Het grootste doel van al deze bezigheden was het bereiken van de verschillende doelgroepen Tweetakt en het stimuleren van de kaartverkoop.

Verder was er ruimte voor eigen invulling en kon ik af en toe met een andere afdeling meekijken. Zo heb ik af en toe met de afdeling educatie mee gemogen naar voorstellingen die nog in de maak waren en heb ik via de afdeling productie een workshop theatertechniek mogen volgen.

Is het lopen van een stage aan te raden en, zo ja, waarom?
Absoluut doen! Stage lopen een hele fijne manier om in aanraking te komen met het werkveld. Naast het opdoen van praktijkervaring heb ik door mijn stage vooral de culturele sector beter leren kennen en begrijpen. Binnen de culturele sector is stage lopen dé manier om binnen een organisatie te komen. Door jezelf te bewijzen tijdens je stage en het opdoen van contacten kun je verder kijken naar eventuele werkplekken.

openingtweetakt-annavankooij-9407

42