IMG_9569

 

Wat deed ik bij mijn stage?

Vorig jaar liep ik van februari tot en met eind juni stage bij De Clipjesfabriek in Almere. Dit is een videoproductiebedrijf die vooral korte video’s maakt voor bedrijven, scholen en instellingen. Bij deze stage had ik een brede set aan taken: filmen, geluid, interviews afnemen (in het Nederlands én Engels), editen, klantencontacten onderhouden en het ontwikkelen van concepten. Bij deze stage was ik veelal zeer praktisch bezig, maar kreeg ik ook mijn eigen projecten waarbij ik verantwoordelijk was voor het bedenken van een concept en het communiceren met de klant over de uitvoering hiervan.

 

Hoe kwam ik aan deze stage?

Via via had ik al eens gehoord van De Clipjesfabriek, maar ik had er daarna niet meer aan gedacht. Ik wist in ieder geval zeker dat ik een mediastage wilde doen en de site waar je dan al gauw bij uit komt is www.mediastages.nl. Daar zag ik binnen no-time twee stages die me beiden erg leuk leken (het andere bedrijf was Blue Circle) en ik heb toen naar allebei deze bedrijven een sollicitatiebrief geschreven (deze lever je via de website zelf in geloof ik). Uiteindelijk kreeg ik al vrij snel een telefoontje van De Clipjesfabriek en toen ik daar ook eenmaal op sollicitatie was geweest stond het vast: ik was een van hun nieuwe stagiaires!

Ik raad het iedereen aan om een stage te doen. Uiteindelijk redt je het vaak niet met enkel wetenschappelijke kennis en een stage is dan ook een hele goede aanvulling op je CV. Verder heb ik ook het geluk gehad dat ik met ontzettend gezellige mensen stage liep, er VriMiBo’s waren (als je deze term nog niet kent, leer je die hopelijk op je stage wel kennen!), en ik heel veel heb kunnen leren. Mocht je nog vragen hebben, neem contact met me op!

Een impressie (het wachtwoord is stageplatform):

103