EC: Bedrijvendag

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Organisator
Educatiecommissie
Datum en tijd
15 mei 2019 11:00 - 16:00
Locatie
ICU Spinoza

EC: Bedrijvendag

It’s that time of the year again! De jaarlijks terugkerende bedrijvendag komt er weer aan. Ook deze keer heeft de EC ontzettend interessante bedrijven/sprekers weten te regelen die jullie op woensdag 15 mei een kijkje gaan geven in het werkveld en misschien dus wel in jullie eigen toekomst. Er is voor ieder wat wils dus kies goed naar welke presentaties je gaat en schrijf je snel in want er is een beperkt aantal plekken per ronde.


Het programma voor de dag ziet er als volgt uit:

11.00 -11.45 Ronde 1: Apostle of Future Communication

12.00 -12.45 Ronde 2: Evolve of Hague Corporate Affairs

12.45 - 13.45 Lunch en informatiemarkt

14.00 - 14.45 Ronde 3: Rijkstraineeprogramma/Rijksoverheid of BOVAG

15.00 - 15.45 Ronde 4: MULTA Casting


Ronde 1: Apostle

Apostle is gespecialiseerd in het vinden en binden van doelgroepen via social media. Met een eigen methodiek (de Social Shift) en een social publishing system bieden ze een praktische oplossing. In het veranderende medialandschap draait het om openheid en authenticiteit, en het liefst dagelijks. Doelgroepen willen weten welke medewerkers er achter een logo schuilgaan, wat hun drijfveren zijn en hoe het er écht aan toegaat op de werkvloer. Apostle helpt bij het opzetten van betaalde campagnes op Linkedin, Facebook en Instagram. Daarnaast activeren ze merkambassadeurs via de handige app van het social publishing system. Ze maken op een unieke manier gebruik van de persoonlijke netwerken van de medewerkers en begrijpen zo nieuwe doelgroepen. Dus, social media tijgers opgelet, op de bedrijvendag komen zij vertellen hoe ze nu eigenlijk te werk gaan!


Ronde 1: Future Communication

Een allround communicatieadviesbureau, zo beschrijft Future Communication zichzelf. Dit Utrechtse communicatiebureau ontwikkelt communicatiestrategieën en voert deze uit, voor zowel de overheid als het bedrijfsleven. Future Communication houdt zich onder andere bezig met omgevingscommunicatie, employer branding, contentcreatie- en management, en interne en verandercommunicatie. Een van de consultants van Future Communication komt ons iets leren over communicatie!


Ronde 2: Hague Corporate Affairs

Elke organisatie heeft zijn eigen verhaal, maar hoe kan dat het best bij het publiek gebracht worden? Met hun uitstekende kennis van corporate communicatie kan Hague Corporate Affairs hier een antwoord op geven!

De tijd van alleen maar boodschappen zenden is voorbij; er moet een constante dialoog gevoerd worden met de kritische buitenwereld. Het is daarbij van belang om als bedrijf geloofwaardig naar buiten te komen en om op de juiste manier aan te sluiten bij de doelgroep. Dit kan op verschillende manieren. Hague kiest voor iedere organisatie de juiste manier – de communicatievorm met de meeste impact. Dit kan via de media, maar ook via eigen kanalen. Ook kan het zowel digitaal als via print. Enkele organisaties die worden bijgestaan door Hague Corporate Affairs zijn Vodafone, Ziggo, Danone en stichting Make-A-Wish.

Ben je geïnteresseerd in corporate communicatie? Ben je benieuwd hoe storytelling wordt toegepast in woord en beeld? Schrijf je dan zeker in voor de ronde bij Hague Corporate Affairs!


Ronde 2: Evolve

Evolve verbindt medewerkers onderling met interne sociale media om organisaties snel, effectief en doelgericht te laten functioneren. Hiervoor onderzoeken ze waar de kansen liggen, ontwikkelen ze een passende strategie, helpen ze bij de (organisatorische en technische) implementatie en zorgen ze dat het platform ook daadwerkelijk wordt gebruikt.

Een aantal voorbeelden van klanten zijn: Jumbo, Achmea, KLM en Ziggo.

Als een van de weinige bureaus in Nederland hebben ze een breed perspectief, omdat ze zich begeven op het snijvlak van techniek, mensen en de organisatie als geheel. Ze fungeren als strateeg, adviseur, projectleider, trainer en coach.

Ben je nieuwsgierig geworden en spreekt interne communicatie je aan? Dan ben je bij de ronde van Evolve helemaal op je plek!


Ronde 3: Het Rijkstraineeprogramma/Rijksoverheid

Het Rijkstraineeprogramma is een 2-jarig traineeprogramma voor pas (wo)-afgestudeerden. In 2 jaar tijd werk je op minimaal 3 verschillende plekken. Je ontwikkelt beleid, je houdt toezicht op de uitvoering van wetten en regelgeving of je verdiept je in de bedrijfsvoering van een ministerie. Ondertussen is er tijd en ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling en volg je een opleiding. Dit programma is toegankelijk voor iedereen met een wo-master diploma ongeacht welke studie je gedaan hebt. Een CIW-alumni (Nijmegen) komt vertellen over haar ervaringen als rijkstrainee bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en het ministerie van Justitie en Veiligheid.


Ronde 3: BOVAG

BOVAG, dat logo hebben we vast allemaal wel eens ergens gezien. Het is een brancheorganisatie voor bedrijven die gespecialiseerd zijn in auto’s, vrachtwagens, motoren, caravans, autowassen, verkeersopleidingen, tankstations, enzovoorts. Ook is BOVAG een keurmerk voor de klanten van deze bedrijven, omdat deze bedrijven moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen.BOVAG houdt zich ook bezig met lobbywerk, cao’s en arbeidsomstandigheden en advies geven. Hier is ook een belangrijke rol weggelegd voor communicatiemedewerkers. Daarom komt de woordvoerster van BOVAG en hoofdredactrice van de BOVAGkrant, iets vertellen over haar werk bij deze organisatie.


Ronde 4: MULTA Casting

Vera Vandenberghe, oud CIW-er, komt vanuit MULTA Casting vertellen over de wereld van televisie en film. MULTA Casting omschrijft zichzelf als een creatief, fris en dynamisch castingbureau en is gespecialiseerd in het casten, boeken, werven en begeleiden van o.a. (stem)acteurs, figuranten, modellen, publiek, kandidaten en presentatoren. Zo verzorgen ze bijvoorbeeld figuranten voor Penoza en Baantjer!

Vera is Casting Director bij MULTA Casting. Ze komt ons dan ook vertellen over hoe de castingwereld er aan toe gaat en hoe ze vanuit CIW hier terecht is gekomen!


Wat: Bedrijvendag

Waar: International Campus Utrecht (ICU), gebouw Spinoza

Wanneer: woensdag 15 mei, 11.00 - 16.00 (het is niet verplicht om alle rondes te volgen)

Prijs: Gratis, je krijgt zelfs een goodiebag!!

Inschrijflink: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeiYw0CtbzpPlyPiLe6FS4loHUEYjbR7IPUMza6cJE3TRCrtw/viewform

Onze sponsoren