Webinar: De rol van excuses bij crisiscommunicatie

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Organisator
Huidig bestuur
Datum en tijd
15 sep. 2020 20:00 - 22:00
Locatie
Zoom

Webinar: De rol van excuses bij crisiscommunicatie

 

Het is alweer tijd voor de eerste online activiteit van het jaar! SV Contact en SIB organiseren in samenwerking met Daniel Janssen een webinar over de rol van excuses bij crisiscommunicatie.

"Toen het coronavirus Europa bereikte, zagen we ieder land er anders op reageren. Niet alleen de getroffen maatregelen, maar ook de communicatie vanuit de overheid en gezondheidsinstituten verschilden. Was 1,5 meter wel genoeg, of toch maar 2 meter? Blijft het virus wel of niet overleven op harde oppervlakten? Ook hier in Nederland was er vanaf het begin veel kritiek op de vage communicatie. Zo moest ná de speech van Mark Rutte aan heel Nederland nog verduidelijkt worden dat groepsimmuniteit géén doel maar middel was, en keek heel Nederland toe hoe Grapperhaus zijn excuses moest aanbieden. Maar hoe doe je dat op een goede manier: excuses aanbieden? Waarom is communicatie in een crisis zo belangrijk? En hoe werkt dat dan: excuses aanbieden in een crisis?"

Daniel Janssen (1961) is universitair hoofddocent Communicatie- en informatiewetenschappen bij het departement Taal, Literatuur en Communicatie van de Universiteit Utrecht.

Dit programma wordt gelivestreamd op de Facebook-pagina en het YouTube-kanaal van SIB-Utrecht en is toegankelijk voor iedereen. Er zal mogelijkheid zijn om via de chat vragen te stellen! Check op 15 september om 20:00 de volgende kanalen:

https://www.facebook.com/utrechtsib/
https://www.youtube.com/user/SIBUtrecht/

Onze sponsoren