In Contact!

InContactlogo-150x150.jpg

Jouw profiel online?

In 2013 is het initiatief ‘In Contact’ van start gegaan. Een alumnus verschaft informatie over zichzelf wat betreft zijn/haar studie, master, eventuele stage, werkgebied en toekomstvisie. Vervolgens kan een student zich inschrijven op dit profiel om wat vragen te stellen per mail over de carrière van de alumnus en eventueel kan er een keer koffie of een biertje worden gedronken. Vind jij het leuk om jouw profiel op onze website te hebben en om studenten uit de brand te helpen met toekomstkeuzes? Stuur dan een mailtje naar voorzitter@svcontact.nl en hoor meer!

Hieronder vind je een aantal profielen van onze alumni. Wil je meer weten over het werkveld, studierichting, stage, master of andere zaken van een bepaalde alumnus? Ben je benieuwd hoe een alumnus tot zijn/haar huidige baan is gekomen na een opleiding binnen het communicatievakgebied? Onderaan elk profiel staat een e-mailadres waar je naartoe kunt mailen.

Casper Stollman

Mijn naam is Casper Stollman, ik ben 27 jaren jong en woon ook na mijn studie gelukkig nog altijd in Utrecht. De opleiding CIW heb ik als divers en overwegend interessant ervaren. Niet altijd als even uitdagend, maar wel als een opleiding waarbinnen je een goede academische mindset kan ontwikkelen. Mijn interesses binnen de communicatiewetenschap lopen ook nogal uiteen, van interculturele communicatie tot bedrijfscommunicatie, maar ook crisiscommunicatie en PR vind ik bijvoorbeeld erg interessant.

In mijn laatste jaar van CIW heb ik stage gelopen op de Communicatie & Strategie afdeling van NS op hun hoofdkantoor bij Utrecht Centraal. Dit is een beetje uit de hand gelopen waardoor mijn stage uiteindelijk 10 maanden heeft mogen duren. Na CIW en mijn verlengde stageperiode heb ik er bewust voor gekozen om geen aansluitende master te doen. Ik sluit overigens niet uit dat ik in de toekomst alsnog een master ga doen. Mijn voorkeur zou momenteel uitgaan naar iets in de filosofie/wijsbegeerte hoek.

Momenteel ben ik werkzaam bij bol.com als promotie coördinator/promotie- en marketing specialist binnen de categorie Computers. In deze rol houd ik me primair bezig met campagnemomenten zoals de Bulk of Black Friday en welke invulling onze categorie hieraan geeft. Daarnaast schrijf ik o.a. marketingplannen voor diverse elektronica leveranciers (zoals bijv. HP, Philips en LG) en ben ik verantwoordelijk voor het (online) winkelbeeld van onze categorie.

Toekomstbeeld eigen werkgebied

Dat winkelen de komende jaren nog ontzettend zal blijven veranderen door talloze technologische ontwikkelingen op het gebied van AR, VR, AI, machine learning enz. enz. De online winkelervaring zal daardoor nog vele malen beter aansluiten op de wensen van ons als klanten en onze ervaring wordt nog stukken persoonlijker dan deze nu al is. 

Toekomstbeeld communicatie

Ook binnen het communicatiedomein zal deze personalisatieslag veel doen veranderen en hierdoor, maar zeker ook door vele andere ontwikkelingen in de wereld en het bedrijfsleven op het gebied van bijvoorbeeld automatisering, zal het vak van communicatieprofessional er over 10 of 15 jaar gegarandeerd anders uitzien dan nu.

Eigen toekomstbeeld

Ik zou graag binnen de online (marketing)/digital sector blijven werken in een leidinggevende functie. Dit hoeft niet per se binnen e-commerce te zijn. Het belangrijkste voor mij is dat het bedrijf waar ik werk vooruitstrevend en innovatief is, er een prettige bedrijfscultuur is en dat de mensen er leuk zijn. Daarnaast heb ik de droom om binnen nu en een paar jaar voor een langere periode in het buitenland te wonen en werken. 

Verder zal ik de toekomstvoorspellingen achterwege laten aangezien de slimste mensen op aarde hier al lastig accurate uitspraken over kunnen staan, laat staan mijzelf. 

In_Contact_-_foto_Casper.jpg

In contact komen met Casper? Stuur dan een mailtje naar voorzitter@svcontact.nl!

Sibel Sahingöz

 Ik ben op dit moment nog bezig met mijn master, Communicatie en Beïnvloeding aan de Radboud Universiteit. Ik vond CIW een interessante opleiding en mijn interessegebied ligt bij marketingcommunicatie, maar ook bij gezondheidscommunicatie. Tijdens mijn studie heb ik stage gelopen bij de marketing en communicatieafdeling bij Centraal Beheer Achmea. Daarbij heb ik een adviesrapport geschreven over hoe zij het beste om kunnen gaan met negativiteit op sociale media. Ik hoop in de toekomst binnen marketingcommunicatie werkzaam te zijn.

Sibel_in_contact.png

In contact komen met Sibel? Stuur dan een mailtje naar voorzitter@svcontact.nl!

Fleur van der Eijk

Op dit moment ben ik werkzaam bij een social media bureau. Wij maken content voor allerlei (consumer) merken op social media. Ik ben hier Project Manager Social Media. Onder mijn taken vallen: project management, community management, content creatie… eigenlijk van alles! ;-)

Binnen mijn huidige baan ga ik steeds meer richting accountmanagement, maar het PR-vakgebied trekt mij ook nog steeds heel erg. Gelukkig kun je met CIW + mijn master veel kanten op!

Studie: CIW met een minor Bestuur- en Organisatiewetenschappen
Interesses: B&O, persuasive & corporate communication
Stage: Internationale PR- bureau Edelman in Amsterdam
Master: Corporate Communication aan de UvA

Fleur_foto.JPG

In contact komen met Fleur? Stuur dan een mailtje naar voorzitter@svcontact.nl!

Yuri van der Heijden

Op dit moment ben ik studerend aan de Universiteit van Antwerpen waar ik de master Meertalige Professionele Communicatie volg. Afgelopen jaar heb ik een tussenjaar gehad waarbij ik met het Braziliaanse hockeyteam deel heb genomen aan de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

Toekomstvisie: In eerste instantie wil ik graag ervaring opdoen in de Marketing wereld waarin ik mijn creatieve ei kwijt kan. Zo heb ik tijdens mijn Bachelor CIW met veel plezier een stage gelopen bij de corporate organisatie HEINEKEN Nederland. Dit was een onwijs gave en leerzame stage maar om een volledig beeld te krijgen van het bedrijfsleven lijkt het me ook erg leuk om bij een klein bedrijf ervaring op te doen, bijvoorbeeld een start-up met veel potentieel. In de toekomst zou ik al mijn ervaringen willen combineren en uiteindelijk iets voor mezelf willen beginnen.

Studie: Master Meertalige Professionele Communicatie aan de Universiteit van Antwerpen. Bachelor Communicatie- en Informatiewetenschappen afgerond aan de Universiteit Utrecht met een minor aan de USBO. Mijn gehele studieperiode gecombineerd met tophockey.

Interessegebied: Nieuwe Media, marketing en commerciële communicatie
Stage: bij HEINEKEN Nederland, afdeling marketing in het Amstel team
Topsport: Braziliaanse hockeyteam Olympische Spelen 2016

Schermafbeelding_2018-11-25_om_22.45.30.png

In contact komen met Yuri? Stuur dan een mailtje naar voorzitter@svcontact.nl!

Ilona Hoeve

Op dit moment: contentmanager bij de gemeente Utrecht. Hier ben ik samen met mijn collega's verantwoordelijk voor de informatie en nieuwsberichten op de website van de gemeente. Het is daarbij belangrijk om begrijpelijk te schrijven, op B1 niveau, zodat de teksten voor alle inwoners van Utrecht leesbaar zijn. Daarnaast heb ik de taak om de binnenkomende teksten en verzoeken te verdelen onder de medewerkers en prioriteiten toe te kennen.

Toekomstvisie: Mijn interesse ligt met name in de publieke sector: overheid, semi-overheid en non-profit. In deze sector wordt social media nog lang niet optimaal benut. Vaak komt dit door de weinige financiële middelen en een beperkt aantal fte’s. Ik hoop in de toekomst bij te kunnen dragen door efficiënte en betaalbare social media communicatie tussen overheid en burgers te faciliteren.

Studie: CIW gedaan met hoofdrichting communicatiestudies. In de vrije ruimte heb vooral vakken gevolgd op het gebied van social media, zowel bij Taalwetenschappen, B&O en Informatiekunde.
Buitenland: Voor de studie CIW heb ik twee jaar in Australië gewoond om daar te studeren
Master: Bestuurs- en Organisatiewetenschap, waarbinnen ik het programma Communicatie, Beleid en Management volgde.

Ilona_foto_kopie.jpg

In contact komen met Ilona? Stuur dan een mailtje naar voorzitter@svcontact.nl!

Onze sponsoren