Bijlesdocent voor Studenten Helpen Scholieren

Studenten helpen Scholieren is een initiatief dat zich inzet voor gelijke kansen in het onderwijs. Wij vinden dat iedere scholier de hulp moet krijgen die hij/zij verdient. Via samenwerkingen met scholen, en de Universiteit Utrecht bieden wij online 1-op-1 bijles volledig gratis aan de scholieren. Zo heeft iedere scholier, ongeacht (socio-economische) afkomst toegang tot bijles.

Studenten Helpen Scholieren is begonnen als een non-profit matchingsplatform voor bijles en studiebegeleiding, voor scholieren, door studenten. Dit initiatief is ontstaan aan het begin van de corona-pandemie. Doordat fysiek onderwijs was stilgevallen konden veel scholieren extra hulp bij hun huiswerk/toetsen gebruiken. Studenten die ook veel thuis zaten door de corona crisis konden de scholieren daarbij helpen. Nu gaan we door met onze sociale missie in samenwerking met scholen, de Universitaire Leraren Opleiding en studenten! Zo proberen we enerzijds gelijke kansen in het onderwijs te bevorderen - en anderzijds het lerarentekort terug te dringen.

Voor bijlesgevers is er een vergoeding van €12,50 beschikbaar, en een cursus om helemaal thuis te raken in het bijles geven.

Spreekt deze vacature je aan? Hier kun je solliciteren!

studentenhelpenscholieren_logo.png
CA98599231BE4C06BF747BECFF5727DE.png