JongGras sportbuddys

Stage Academie van de Stad - JongGras sportbuddys

  • Utrecht, Netherlands
  • Part time intern

Sport is een van de meest verbindende bezigheden. Voor statushouders die aarzelend hun weg zoeken in een wereld die hen volkomen vreemd is, brengt sporten die noodzakelijke verbinding dichterbij. Het project JongGras Sportbuddies helpt en ondersteunt deze mensen. Help jij mee?

“Ik ben trots dat ik met JongGras Sportbuddies heb bijgedragen aan een sportiever en inclusiever Utrecht. Ik vond het leuk dat ik met allerlei verschillende mensen en partijen mocht samenwerken en heb daar veel van geleerd.” – Esther, oud-studentcoördinator

De weg naar een sportclub of vereniging kan voor statushouders soms moeilijk zijn. Stel je eens voor dat je in een nieuw land terecht komt, waarin je nog weinig mensen kent en waarvan je de taal nog niet goed spreekt. Het project JongGras Sportbuddies biedt statushouders van 16-26 jaar oud, duurzame 1-op-1 coaching bij het zoeken van een passende sportclub in Utrecht. 

Als studentcoördinator leg jij actief de contacten met statushouders, sportaanbieders en stadspartners (bv. Vluchtelingenwerk). Hierbij zorg je ervoor dat de beste match tussen buddy, statushouder en sportorganisatie gemaakt wordt. Je stuurt de buddies (jongerejaars studenten) aan, houdt de doelstellingen van het project in de gaten en organiseert bijeenkomsten om het hele netwerk samen te brengen. Samen met je team ben je verantwoordelijk voor een succesvol eindresultaat. 

Wat krijg jíj?
Bij deze stage krijg je te maken met verschillende taken en werkplekken waarbij veel ruimte is voor eigen inbreng. Je komt te werken in een gezellig en dynamisch team, met persoonlijke stagebegeleiding vanuit Academie van de Stad. Tot slot werk je veel samen met professionals uit het veld, breid je je netwerk uit en bieden wij training aan. Je ontvangt een stagevergoeding. 

Praktische eisen 

  • Beschikbaar vanaf september 2020 t/m juni 2021; 
  • 3-4 dagen in de week; 
  • Laatste fase van HBO/WO studie (derde- of vierdejaars student). 


Iets voor jou? 

Heeft JongGras Sportbuddies je interesse gewekt en kan je niet wachten om aan de slag te gaan als studentcoördinator? Solliciteren kan z.s.m. via dit formulier. Heb je vragen? Bel dan projectcoördinator An Nguyen Phuc op 06 2117 8262. 

Noot: door je aan te melden, geef je automatisch toestemming aan Academie van de Stad om jouw gegevens voor een jaar in onze pool te bewaren. 

Onze sponsoren