CBG - Communicatie en persvoorlichting

Stagiair communicatie en persvoorlichting

Zet jij als geen ander ingewikkelde informatie om in interessante en begrijpelijke teksten? En leer jij graag meer over de wereld van communicatieadvies en woordvoering? Kom dan stagelopen op de afdeling Communicatie  van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).

Het CBG beoordeelt en bewaakt de kwaliteit, veiligheid en werking van alle medicijnen die in Nederland verkrijgbaar zijn. Of het nu gaat om de paracetamol in de supermarkt, of om de injecties die je krijgt van de arts in het ziekenhuis. Heeft een medicijn ernstige bijwerkingen met risico’s voor je gezondheid als gevolg? Dan hoor je dit van ons. Daarnaast spelen we een belangrijke rol in het stimuleren van goed gebruik van medicijnen. Als CBG’er werk je dagelijks aan belangrijke thema’s rondom medicijnen, die direct bijdragen aan het welzijn van medicijngebruikers. En nu tijdens deze coronacrisis is ons werk belangrijker dan ooit tevoren. 

Werken op de communicatieafdeling van het CBG betekent werken aan vertrouwen in medicijnen. Goede communicatie is hierin onmisbaar. Beslissingen van het College over medicijnen moeten zo snel en goed mogelijk gecommuniceerd worden met patiënten en zorgverleners. En blijkt dat mensen zich niet houden aan wat er in de bijsluiter staat? Dan is er misschien wel een creatieve communicatiecampagne voor nodig om dit te veranderen. 

Als stagiair communicatie en persvoorlichting ondersteun je onze communicatieadviseurs en woordvoerders bij allerlei (risico-) communicatiezaken. Ook bekijk je tijdens onze dagelijkse stand-up hoe het CBG kan inspelen op de actualiteit én help je mee bij de uitvoering hiervan. Je ondersteunt het team daarnaast bij woordvoering en mediaoptredens. 

In overleg is er ruimte voor het uitvoeren van een eigen onderzoek.

Wat ga je doen?

Je schrijft, vertaalt en redigeert begrijpelijke teksten voor de CBG-website en pers- en nieuwsberichten. 

 • Je monitort en analyseert dagelijks (sociale) media en draait mee in de dagelijkse webcare.  

 • Je ondersteunt de communicatieadviseurs bij woordvoering en mediaoptredens. 

 • Je maakt communicatieplannen en helpt mee deze uit te voeren. 

 • Je draagt bij aan interne communicatie met het redigeren en plaatsen van berichten op intranet. 

 • Je helpt met de voorbereidingen van grootschalige (online) evenementen, zoals de CBG Collegedag, persconferenties of een coronaspreekuur.

Als je stage komt lopen op de communicatieafdeling van het CBG, werk je in een klein team van 10 communicatieadviseurs en webredacteuren. Samen met hen werk je aan de content en zorg je voor de beste communicatie voor patiënten en zorgverleners. We zijn natuurlijk ook benieuwd hoe jij jouw stage wilt inrichten. Denk hier alvast over na en laat het ons weten in je motivatie. 

Functie-eisen

 • Je bent derde- of vierdejaars student van een relevante hbo-/wo-opleiding. Denk aan eventmanagement, communicatie(wetenschappen), media of journalistiek.

 • Je hebt affiniteit met communicatieadvies en perswoordvoering.

 • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden en goede sociale vaardigheden.

 • Ervaring met een contentmanagementsysteem (CMS) is een pré.

 • Ervaring met het organiseren van evenementen, workshops en/of presentaties is een pré.

 • Je bent stressbestendig, leergierig, praktisch ingesteld en creatief.

Arbeidsvoorwaarden

Dienst­verband: Meeloopstage

Minimaal aantal uren per week: 32

Maximaal aantal uren per week: 40

Periode: februari 2022 – juli 2022


Geïnteresseerd? Reageer dan voor 11 januari met CV en motivatiebrief via Erik van Rosmalen: ejm.v.rosmalen@cbg-meb.nl

Onze sponsoren