CBG - Content en Social Media

Stagiair content en social media

Werk jij als geen ander ideeën uit in een pakkende campagne voor sociale media? En maak jij graag interessante content voor patiënten en zorgverleners?  Loop dan je (afstudeer)stage op de afdeling Communicatie van de Nederlandse medicijnautoriteit, het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).

Het CBG beoordeelt en bewaakt de kwaliteit, veiligheid en werking van alle medicijnen die in Nederland verkrijgbaar zijn. Of het nu gaat om de paracetamol in de supermarkt, of om de injecties die je krijgt van de arts in het ziekenhuis. Heeft een medicijn ernstige bijwerkingen met risico’s voor je gezondheid als gevolg? Dan hoor je dit van ons. Daarnaast spelen we een belangrijke rol in het stimuleren van goed gebruik van medicijnen. Als CBG’er werk je dagelijks aan belangrijke thema’s rondom medicijnen, die direct bijdragen aan het welzijn van medicijngebruikers. En nu tijdens deze coronacrisis is ons werk belangrijker én relevanter dan ooit tevoren. 

Werken op de communicatieafdeling van het CBG betekent werken aan vertrouwen in medicijnen. Goede communicatie is hierin onmisbaar. Beslissingen van het College over medicijnen moeten zo snel en goed mogelijk gecommuniceerd worden met patiënten en zorgverleners. En blijkt dat mensen zich niet altijd houden aan wat er in de bijsluiter staat? Dan is er misschien wel een creatieve social mediacampagne voor nodig om dit te veranderen.

Als stagiair content en social media werk je mee aan vernieuwende content voor onze (online) communicatiekanalen. Je sluit aan bij team social media en andere projectteams en werkt mee aan proactieve content-creatie. Eigen initiatief wordt erg op prijs gesteld.

In overleg is er ruimte voor het uitvoeren van een eigen onderzoek.

Wat ga je doen?

 • Je gaat zelf op zoek naar interessante onderwerpen en vertaalt dit in (visuele) content voor onze (online) kanalen. 

 • Je monitort en analyseert dagelijks (sociale) media en draait mee in de dagelijkse webcare. 

 • Je draagt bij aan interne communicatie met het redigeren en plaatsen van berichten op intranet.

 • Je schrijft begrijpelijke, korte en langere teksten voor onze online kanalen. 

 • Je denkt mee over creatieve concepten en werkt deze uit in multimediale content voor sociale media met hulp van collega’s, fotografen, vormgevings- en videobureaus.  

 • Je ondersteunt bij videopnames en fotoshoots en speelt eventueel een rol in het bewerkingsproces.  

 • Je helpt met de voorbereidingen van grootschalige (online) evenementen, zoals de CBG Collegedag, persconferenties of een coronaspreekuur.

Als je stage komt lopen op de communicatieafdeling van het CBG, werk je in een klein team van 10 communicatieadviseurs en webredacteuren. Samen met hen werk je aan de content en zorg je voor de beste communicatie voor patiënten en zorgverleners. We zijn natuurlijk ook benieuwd hoe jij jouw stage wilt inrichten. Denk hier alvast over na en laat het ons weten in je motivatie.

Functie-eisen

 • Je bent derde- of vierdejaars student van een relevante hbo-/wo-opleiding. Bijvoorbeeld in de richting van communicatie, media of journalistiek. 

 • Je hebt affiniteit met (social) media en online communicatie.  

 • Je kunt creatieve ideeën bedenken én uitvoeren.   

 • Basiskennis van de functionaliteiten van vormgevingsprogramma’s, zoals Photoshop, Illustrator en/of Première Pro is een pré.

 • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden en goede sociale vaardigheden.

 • Ervaring met een contentmanagementsysteem (CMS) is een pré.

 • Je bent stressbestendig, leergierig, creatief, praktisch ingesteld en durft ons ook uit te dagen verder te denken dan de standaard content.

Arbeidsvoorwaarden

Dienst­verband: Meeloopstage

Minimaal aantal uren per week: 32

Maximaal aantal uren per week: 40

Periode: februari 2022 – juli 2022


Geïnteresseerd? Reageer dan voor 11 januari met CV en motivatiebrief via Erik van Rosmalen: ejm.v.rosmalen@cbg-meb.nl

Onze sponsoren