Presenter

image001.jpg
image002.png

Stagiair/Marktonderzoeker contentorganisatie

  • Utrecht

  • 5 maanden

  • HBO+

  • Per 1 februari

Als stagiair/marktonderzoeker contentorganisatie houd je je bezig met een marktonderzoek waarbij je Presenters Contentmodel gebruikt. In dit onderzoek breng je zelfstandig bij bedrijven in kaart wat de status is van hun contentorganisatie.

Wie je bent

Jij bent een enthousiaste HBO- of WO-student en volgt een opleiding in de richting Media, Informatie & Communicatie. Je bent leergierig, zelfstartend en communicatief sterk. Ook kun je goed strategisch denken en ben je nieuwsgierig.


Wat je doet

In 2019 werkten Presenter en de Hogeschool van Amsterdam aan het optimaliseren van Presenters Contentmodel. Dit is een model waarbij de strategie van een bedrijf vertaald wordt naar de online strategie, de contentstrategie, de inrichting van je contentorganisatie en de dagelijkse uitvoering.


In 2020 willen we door middel van een marktonderzoek de huidige status van de inrichting van de contentorganisatie in kaart brengen. En daar kunnen wij jou goed bij gebruiken.

Het project bestaat uit drie fases:

  1. Het maken van de vragenlijst waarmee de huidige status van de contentorganisatie in kaart kan worden gebracht;

  2. Het afnemen van de vragenlijst bij een aantal bedrijven;

  3. Het rapporteren van de resultaten en bepalen welke conclusies hieruit te trekken zijn.


Het onderzoek wordt uitgevoerd uit naam van Presenter. Wij helpen organisaties bij het bepalen van de contentstrategie, het inrichten van de digitale kanalen, het inrichten van de contentorganisatie en de dagelijks uitvoering van de contentcreatie.


Wat je krijgt

1. Stagevergoeding

Uiteraard krijg je een stagevergoeding. Dit is € 350 per maand op basis van 40 uur.


2. Gratis contentkennis

Je werkt samen met gedreven contentspecialisten die hun kennis graag met je delen. Eenmaal per maand komen we een hele dag samen. Op deze dag kun je trainingen volgen en leer je je collega’s nog beter kennen.


3. Een Great Place to Work

Vernoemd naar een award, maar o zo passend. Werken bij ons is great. Er is een vrijdagmiddagborrel, we organiseren regelmatig activiteiten, houden van een spelletje én we zijn samen gaan skiën.


Ja, ik wil deze stage

Dan leren we je graag kennen. Stuur je cv en motivatie naar vacature@presenter.nl. Heb je vragen? Bel (088) 937 0000 en vraag naar Mas.


Ervaring Luuk Post, stagiair 2018

Wie ben ik? 

Mijn naam is Luuk Post en ik ben in 2017 begonnen met mijn master Communicatie en Organisatie aan de Universiteit Utrecht. Om mijn studie af te ronden heb ik stage gelopen bij de Contentkalender B.V., toen nog onderdeel van Presenter B.V.

Waar heb ik stagegelopen?

Ik heb stagegelopen bij de Contentkalender B.V. Een start-up die een softwareprogramma verkoopt voor communicatieplanning.  Hoewel deze B.V. losstaat, is ze nog nauw verweven met Presenter. Een online marketingbureau in Utrecht. Dat betekent dat ik wel de ondersteuning kreeg die je kan verwachten van een middelgrote organisatie, maar met de uitdagingen van een start-up. Het allermooiste? Na mijn stageperiode kon ik hier aan de slag. Ik kreeg een vaste baan aangeboden en kon dus blijven. 

Wat heb ik gedaan?

De vraag is eerder wat heb ik niet gedaan. Omdat ik stageliep bij een startend onderdeel van Presenter, kreeg ik veel vrijheid om te doen wat ik juist vond. Ik mocht meedenken met de communicatiestrategie, zelf nieuwsbrieven schrijven, klantreizen bedenken en actief meebeslissen over de voortgang van de Contentkalender. Dit heeft er niet alleen voor gezorgd dat ik zelf enorme stappen heb gemaakt in mijn persoonlijke ontwikkeling, maar ook dat ik echt heb bijgedragen aan de ontwikkeling van een nieuwe organisatie. Daarnaast heb ik ook onderzoek gedaan naar communicatieplanning en ben ik daar ook op afgestudeerd. 

Wil jij dit ook?

Solliciteer dan voor de stageplaats door je cv en motivatie te sturen naar vacature@presenter.nl. Heb je vragen? Bel (088) 937 0000 en vraag naar Mas. Wil je meer over mijn ervaringen horen? Mail mij dan: luuk.post@contentkalender.nl, of bel even naar: +316 158 678 85. 


Ervaring Tabitha Oosting, stagiaire 2019

Wie ben ik? 

Ik ben Tabitha Oosting en tot voor kort omschreef ik mezelf vaak als eeuwige student. Na twee talige Bachelors, begon ik in 2018 aan de master Communicatie- en Organisatie aan de Universiteit Utrecht. Als onderdeel van deze master liep ik aan het eind van mijn studie stage bij de Contentkalender. 

Wat doet de Contentkalender? 

De Contentkalender heeft een gelijknamige applicatie: een planningstool waarmee organisaties hun communicatie kunnen plannen. Zodat organisaties overzicht krijgen over hun lopende projecten, hun taak-en werkverdeling en het effect van hun content. Met de Contentkalender moeten organisaties noodgedwongen hun contentprocessen met meer structuur tegemoet treden en ontstaat er een consistent werkproces. Content met content, dat is het doel!

Wat heb ik gedaan? 

Doordat de Contentkalender een start-up is, waren de werkzaamheden divers. Een deel van mijn stage bestond uit klantcontact. Ik had contact met klanten om ze te helpen met de inrichting van hun kalender, of om vragen te beantwoorden. Soms gingen we ook op bezoek bij (potentiële) klanten, of gaven we een DEMO of een workshop. 

Daarnaast bestond mijn stage uit schrijven. Ik heb blogberichten geschreven, maar ook berichten voor social media, nieuwsbrieven, websitepagina’s, etc. 

En er was alle ruime om mee te denken en ideeën aan te dragen voor optimalisaties. Daardoor heb ik meegedacht over de ontwikkeling van de applicatie en alles wat daarbij komt kijken. Zo heb ik bijgedragen aan het (consequent) kleurgebruik in alle documenten, een interactieve werkvorm bij de workshops en een betere handleiding. 

En nu? 

Spreekt een beetje afwisseling jou wel aan? Zit je boordevol goede ideeën? Vind je het interessant om eens bij een start-up mee te kijken? We hebben een stageplek! Stuur nu je cv en motivatie naar vacature@presenter.nl. Heb je vragen? Bel (088) 937 0000 en vraag naar Mas Lubbers. 


Onze sponsoren