Stage Communicatie en Beeldvorming

Partos is op zoek naar een stagiair(e) ter ondersteuning van de afdeling communicatie en beeldvorming.

*Lees onderaan deze vacature verder hoe het zit m.b.t. stage lopen in tijden van corona.

Wat ga je doen?

• Dagelijks ga je aan de slag met het creëren van creatieve en bruikbare content om de resultaten van het werk van Partos en haar leden op een goede manier te vertalen. Dit doe je voor onze website, social media en nieuwsbrieven.
  • Je denkt mee over interessante sprekers, topics en formats welke we gebruiken bij het organiseren van events op het gebied van communicatie en beeldvorming, zoals onze Proeftuinen en College Tours.
  • Je helpt bij het organiseren en op aansprekende wijze verslaan van (online) events, workshops en presentaties. Je bent zelf ook aanwezig bij de events van communicatie en beeldvorming, waardoor je veel contact hebt met onze leden en haar medewerkers.
  • Samen met het communicatie- en beeldvormingteam denk je mee over het uitwerken van onze doelen in het jaarplan. Met je directe collega’s ga je brainstormen over hoe je op vernieuwende en inspirerende manieren kennis en ervaringen in de sector kunt delen.
  • Ook werk je samen met je communicatiecollega’s aan projecten rondom draagvlak en inclusieve communicatie.
  • Je ondersteunt de teams ‘belangenbehartiging en beleidsbeinvloeding‘ en ‘leren en innoveren‘ in hun communicatie naar buiten toe. Zo werk je ook veel samen met de andere afdelingen binnen Partos.
  • Je krijgt de vrijheid om zelf werkzaamheden te initiëren. Heb je een goed idee op het gebied van communicatie, grijp dan je kans en leg het voor!

We zijn op zoek naar een student(e), die:

• Een universitaire studie (bachelor of master) volgt in de richting van communicatie, journalistiek, multimedia of online marketingpolitiek. Een andere passende opleiding zoals ‘international development studies’ mag ook;
  • Interesse heeft in ontwikkelingssamenwerking;
  • Wervelend en creatief kan schrijven;
  • Een creatieve denker is en dit kwijt kan in het maken van content voor onze publicaties, website en social media;
  • Een goede beheersing heeft van de Nederlandse en Engelse taal;
  • Een afwisselend en veeleisend takenpakket aankan;
  • Zelfstandig kan werken en initiatief neemt;
  • Ingeschreven staat bij een (Nederlandse) onderwijsinstelling.

Wat is mooi meegenomen?

• Basic skills op het gebied van CMS (WordPress), Google Analytics, Adobe Creative Cloud (bijv. InDesign)
  • Als je eerder beheerder bent geweest van een Facebook-, Linkedin- of Twitteraccount van een organisatie/bedrijf/vereniging.

Wat krijg je er voor terug?

• Partos vindt het heel belangrijk dat je leert van je stage. Je wordt begeleid door een communicatiemedewerker. Vooraf stellen we samen je leerdoelen vast, die we tijdens je stage regelmatig samen bespreken en evalueren.
  • Een kleinschalige werkomgeving met ruimte voor je persoonlijke inbreng en mogelijkheid je stage aan te passen op jouw interessegebied.
  • Partos biedt als branchevereniging een goede mogelijkheid om de Nederlandse ontwikkelingssector te leren kennen. Dit doe je niet alleen vanaf het kantoor in Amsterdam, maar  ook door samen te werken en meetings te hebben met collega;s binnen de ontwikkelingssector.
  • De mogelijkheid om zelf deel te nemen aan interessante events die aansluiten op het werk en de kennisdeling binnen de ontwikkelingssector.

Praktische zaken

De stageperiode heeft een looptijd van ongeveer 5 maanden. Bij voorkeur start je op 31 januari 2022, maar dit gaat uiteraard in overleg. Je bent ten minste vier dagen (32 uur) per week beschikbaar en hiervoor ontvang je een stagevergoeding van 350 euro op basis van 36 uur per week.

Reageren?

Mail je motivatiebrief met CV uiterlijk 9 januari 2022 naar sollicitatie@partos.nl t.a.v. Sera Koolmees. Gesprekken zullen in daaropvolgende week plaatsvinden. Voor vragen is Sera op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag te bereiken via sera@partos.nl.

*Wat er is anders dan normaal nu we zoveel thuiswerken i.v.m. corona?

Ook voor Partos (en haar leden) was het schakelen:  opeens moesten we van de ene op de andere dag vanuit huis werken en gingen we volledig digitaal. Gelukkig hebben we onze draai weten te vinden en weten we alsnog goed samen te werken en stagiair(e)s te begeleiden! Elke week hebben we op maandag en donderdag teamoverleg via Teams, gewoon online dus. Verder spreken we elkaar op allerlei andere momenten gedurende de week. Via de telefoon, videobellen, app – we weten elkaar zeker te vinden. Partos houdt de corona-ontwikkelingen in de gaten en past het kantoorbeleid hierop aan. Op deze manier is het mogelijk om elkaar af en toe op kantoor te treffen om samen te werken. Of dit gedurende jouw stage ook kan, hangt logischerwijs af van de ontwikkelingen en de voorkeuren van je begeleider.