Stage Communicatie en Innovatie bij de Nederlandsche Bank

Master stage Communicatie en Innovatie bij de Nederlandsche Bank

Draag bij aan de communicatie over onze digitale strategie als stagiair bij DNB.

Jij hebt impact

Het werk van DNB gaat over financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Binnen het toezicht van DNB gebeurt veel op het gebied van innovatie. Aan jou de taak om hierover op de juiste manier intern en extern te communiceren. Hiermee draag je bij aan de digitale strategie en innovatie van ons toezicht. Technologische ontwikkelingen en digitalisering hebben grote invloed op de financiële sector en het toezicht. Nieuwe risico’s moeten we vroegtijdig kunnen signaleren om tijdig te kunnen ingrijpen. En met de digitalisering van onze werkprocessen maken we de uitvoering van het toezicht efficiënter.
 
Zo doe je dat als stagiair bij DNB
Je bent actief betrokken bij nieuwe (digitale) communicatie uitingen, innovatie en events en bied je hands-on ondersteuning aan het Chief Innovation Office Toezicht (CIOT). Naast samenwerking met het CIOT team heb je contact met collega’s van verschillende divisies binnen DNB. Daarnaast ondersteun je in het contact met externe partijen.
 
Wat ga je precies doen?

 • Ondersteunen bij de interne en externe communicatie. Denk hierbij aan het opzetten en uitvoeren van een creatief en digitaal communicatieplan en vernieuwende manieren waarop we onze verschillende doelgroepen zo goed mogelijk kunnen bereiken.
 • Meehelpen bij de organisatie van en communicatie over het iForum, waar we het gesprek over innovatie voeren met partijen in de financiële sector. Denk hierbij aan digitale, maar ook fysieke bijeenkomsten met partijen uit de financiële sector.
 • Ondersteunen bij de organisatie van en communicatie over interne moonshot campagnes gericht op experimenten met moderne tools voor datagedreven toezicht.
 • Meewerken aan de inbreng van DNB met betrekking tot vergelijkbare initiatieven bij internationale toezichthouders, zoals de digitale strategie van de ECB.

Hier doe je dat

Het Chief Innovation Office Toezicht (CIOT) is onderdeel van het toezichtdomein waar we onder meer toezicht houden op banken, verzekeraars, pensioenfondsen en betaalinstellingen. Het CIOT team bestaat uit 15 collega’s met een zeer diverse achtergrond.

Dit breng je mee

Je hebt een sterke interesse in communicatie en innovatie. Je bent energiek, toont initiatief en je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je bent niet bang om mensen te benaderen en snel een netwerk binnen DNB op te bouwen.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

 • Je zit in de masterfase van je wo studie, bij voorkeur in de richting Communicatie of Marketing.
 • Je hebt ervaring met social media (campagnes) en inzet van moderne communicatiekanalen.
 • Je hebt ervaring met het coördineren van initiatieven.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden.
 • Je bent vanaf 1 september beschikbaar voor een stage van 6 maanden.

Dit bieden we je

Een stage midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een heel diverse, betrouwbare en maatschappelijk betrokken organisatie, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. Dit allemaal op een centrale plek in Amsterdam, dus prima per openbaar vervoer bereikbaar!

 • Een stagevergoeding van €570,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek.
 • Als je geen studentenreisproduct hebt ontvang je een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • 8% vakantietoeslag over de totale stagevergoeding van je hele stageperiode.
 • Een 36-urige werkweek met variabele werktijden, je kunt bijvoorbeeld 4 dagen van 9 uur werken.
 • Toegang tot interne cursussen, workshops en sportfaciliteiten.
 • Een laptop en flexwerkplek.
 • Je kunt je aansluiten bij JongDNB, de vereniging voor en door jonge medewerkers van DNB. JongDNB verzorgt inhoudelijke en sociale activiteiten, denk aan studiereizen, lunchseminars en maandelijkse borrels. Een geweldige manier om een netwerk op te bouwen binnen DNB waar je ook later in je professionele carrière nog veel plezier van zult hebben!

Zo solliciteer je naar een stage


01 - Verstuur je sollicitatie

Nadat je jouw sollicitatie heb ingediend, ontvang je direct een ontvangstbevestiging. Je ontvangt vervolgens zo snel mogelijk een reactie op jouw sollicitatie.

02 - Sollicitatiegesprek

Tijdens dit gesprek leren we elkaar beter kennen. Dit gesprek vindt meestal plaats met de manager en een teamlid van de afdeling waar je stage komt lopen.

03 - Alle informatie

Is DNB de juiste organisatie voor jou? En ben jij de juiste persoon voor de stage? Dan ontvang je van ons alle informatie over de stagevoorwaarden en screeningsprocedure.

04 - Screening

Voordat je start met jouw stage voeren we een screening uit. Het screeningsprofiel van jouw stage vind je terug in de vacaturetekst.

05 - Stageovereenkomst

Na een positieve uitkomst van de screening ontvang je van ons de stageovereenkomst!

06 - Welkom bij DNB

Na het ondertekenen van je stageovereenkomst heten wij je van harte welkom bij DNB! Dit doen we met een interactief introductieprogramma waarin je kennismaakt met de organisatie en de medewerkers. Het programma bestaat onder andere uit twee introductiedagen en een onboarding-app.

Volgende

Solliciteer nu!

Wil jij als stagiair werken met impact? Solliciteer dan direct op deze stage! Als sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 23 augustus 2020 een motivatiebrief en je complete cv. Bij voldoende reacties kan het zijn dat wij de vacature eerder sluiten. Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer!

Voor deze stage is een justitiële screening van toepassing, de stage ingedeeld in profiel 2a. Meer informatie over de screening vind je op de pagina Over ons > Sollicitatieproces.
 
Deze stage is bedoeld om op te solliciteren, niet voor acquisitie.

Onze sponsoren