Stage Museum Hoge Woerd Communicatie en Publiciteit

Stagiair(e) Museum Hoge Woerd - Communicatie & Publiciteit

(3-5 maanden, m.i.v. 1 september 2020, bij voorkeur 3-4 dagen per week)

Liefhebbers van erfgoed & cultuur opgelet! Ben je flexibel, accuraat, communicatief vaardig, in het bezit van een goede pen en thuis in social media? En is je opleiding bijvoorbeeld Communicatie, Journalistiek, Cultureel erfgoed of vergelijkbaar? Dan is deze stage echt iets voor jou!

Castellum Hoge Woerd is een moderne herbouw van het Romeinse fort dat 2000 jaar geleden in De Meern (Utrecht) stond, op de oorspronkelijke vindplaats én op ware grootte. Nu is het Castellum de plek waar cultuur, natuur en historie op een unieke manier samenkomen, en tevens één van Nederlands grootste archeologische monumenten. Op deze bijzondere culturele verzamelplek is naast het museum, een stadsboerderij met stallen en tuinen, een theater en een café-restaurant gevestigd. In 2020 vieren we het vijfjarig jubileum van het Castellum.

Museum Hoge Woerd is een uniek en interactief museum voor jong en oud. Bewonder er het Romeinse schip De Meern 1, beklim de muren van het fort of reis dwars door 3000 jaar geschiedenis. Waan je voor even in de Romeinse tijd en ontdek het leven in een garnizoensstadje aan de Limes (Latijn voor ‘grens’).

Wat zoeken wij...


Wij zijn op zoek naar een enthousiaste goed schrijvende stagiair(e) die bij voorkeur m.i.v. 1 september 2020 de marketing & communicatie coördinator van Museum Hoge Woerd komt versterken. Het liefst voor minimaal drie maanden, 3-4 dagen in de week. De stage is bedoeld voor studenten die al vergevorderd zijn met hun opleiding.

Taken:

 • Social Media: content verzamelen, redactie, planning, respons meting

 • Free publicity genereren: teksten schrijven, (telefonisch) contacteren

 • Website: content en beeldmateriaal verwerken, redactie

 • Drukwerk: content verwerken, redigeren, corrigeren

 • Doelgroeponderzoek: opzetten en uitvoeren

 • Allerhande taken zoals: teksten schrijven voor nieuwsbrieven, distributie drukwerk, voorbereidingen events, ondersteuning museumteam


Wat wij bieden:

 • Een stagevergoeding van € 500,- bij een fulltime (36 uur) dienstverband.

 • Een divers takenpakket met ruimte voor eigen ideeën en input.

 • Een unieke ervaring op een bijzonder historische locatie.

 • Werken in een platte organisatiestructuur.


  Geïnteresseerd? Mail dan je motivatie en cv naar wietske.walhout@utrecht.nl of bel voor meer informatie 06-144 26 228. www.museumhogewoerd.nl

  Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. 

Onze sponsoren