Stage Projectuitvoering bij het Futureproof Coffee Collective

VACATURE MEEWERKSTAGE FUTUREPROOF COFFEE COLLECTIVE

Ben jij derde- of vierdejaars hbo- of wo-student en zoek je een leerzame en uitdagende project-stage voor minimaal 32 uur per week? Ben je daarnaast gemotiveerd om jouw analytische en uitvoerende skills in te zetten om de koffiesector te verduurzamen?

Als stagiair werk je actief mee binnen een klein team aan een actiegericht, hands-on programma. Binnen het Futureproof Coffee Collective streven we, MVO Nederland en partners, naar een beweging van koffiebedrijven die -voor de troepen uit- de sector blijvend willen veranderen. Daarvoor bijten we ons vast is de volgende zaken: 1. het optuigen en faciliteren van een gezonde samenwerking tussen 25 á 30 koffiebedrijven (voornamelijk MKB met een focus op kwaliteit en duurzaamheid), 2. het calculeren van de Echte Prijs van koffie in een groeiend aantal  productielanden. 3. We zetten initiatieven op om de verborgen kosten van productie te verminderen. Denk aan het terugbrengen van ontbossing, verhelpen van erosie en bijdragen aan een gezond inkomen voor producenten. 4. We werken met het netwerk aan marktvergroting voor deze “True Price koffie” door communicatie en lobby. 5. We zetten in op groei van het netwerk buiten Nederland.

Je werkt mee aan de uitrol van de communicatiestrategie voor het netwerk, zoals het samenstellen en plaatsen van online content en ondersteunt bij de opmaak van middelen als presentaties en artikelen. Verder ondersteun je de projectmanager bij het verzamelen en verwerken van de data uit productielanden en werk je actief mee aan het in kaart brengen en het benaderen van nieuwe partners in omringende landen. Je hebt regelmatig contact met bedrijven in het netwerk over lopende projecten en ondersteunt bij het organiseren van (online) events en kennissessies.

Op deze manier doe je een brede ervaring op en leer je wat er komt kijken bij projectmatig werken aan een duurzame koffieketen. Je hebt een rol bij het soepel functioneren van deze samenwerking en bij het verder laten groeien van het Futureproof Coffee Collective.

WIE BEN JIJ?

Je zoekt een meewerkstage vanaf 1 februari. Jij bent communicatief sterk, snel thuis in digitale systemen en werkt nauwkeurig. Je hebt qua studie een achtergrond in internationale ontwikkeling en/of affiniteit met agrifood-ketens. Je kunt duidelijk uitleggen waarom het internationale speelveld en duurzaamheid voor jou belangrijk zijn. Als je Spaans spreekt help dat!

WAT BIEDEN WIJ?

Werken bij MVO Nederland betekent dat je iets doet wat er echt toe doet. Je leert elke dag van enthousiaste en vooruitstrevende collega’s in een fijne, open werksfeer. En wij leren van jou. Binnen het team heb je de ruimte om te ontdekken welk werk bij jou past. Ook is er ruimte om zaken op te pakken die jij als kansrijk of interessant ziet. Zolang het werk bijdraagt aan onze doelstellingen is veel mogelijk. Wat verder leuk is? Dat we heel centraal in Utrecht zitten, al doen we nu even bijna alles digitaal. Dat we graag mensen met een arbeidsbeperking en verschillende etniciteit in huis halen. Dat je de vrijheid krijgt om zelf je uren en werkplek te bepalen. Uiteraard betalen we je een stagevergoeding. Bij ons zit je in een omgeving die zo afwisselend is, dat verandering de standaard is.

INTERESSE?

Mail je cv én motivatie naar Meine van der Graaf op werkenbij@mvonederland.nl onder vermelding van ‘stage Futureproof Coffee Collective. Mail hem ook zeker als je vragen hebt op m.vandergraaf@mvonederland.nl.

Kijk hier voor meer informatie over het Futureproof Coffee Collective.

Kijk hier voor meer informatie over MVO Nederland.

Onze sponsoren