Stage Warchild Communicatie

Start 31 augustus, 4 dagen per week, voor 5-6 maanden

Wie ben jij?

Jij bent scherp. Nieuwsgierig. Met een uitstekend taal- en beeldgevoel. Jij bent een creatieve, allround communicatiemedewerker die graag bij een maatschappelijke organisatie wil werken. Sociaal en empathisch weet jij uiteenlopende initiatieven probleemloos te vertalen naar diverse doelgroepen en verschillende kanalen.

Jouw uitdaging

 • Ondersteunen van vier communicatiemedewerkers bij het opstellen en uitvoeren van communicatieactiviteiten;
 • Produceren en uploaden van content in tekst en beeld over ons werk, evenementen, fondsenwervende activiteiten en nog veel meer voor online en offline zodat we altijd actueel en up to date zijn
 • Samenwerken met verschillende afdelingen en disciplines binnen de organisatie
 • Verrichten van diverse ondersteunende werkzaamheden binnen het communicatie team.


Kortom, als communicatiemedewerker vervul je een belangrijke rol in het actueel houden van al onze kanalen. Je maakt onderdeel uit van het communicatieteam en werkt nauw samen met de communicatiemedewerkers voor de Nederlandse markt, de Internationale markt en het online team.

Jouw profiel

 • Je volgt of hebt een relevante opleiding op HBO of WO niveau (journalistiek, nieuwe media en digitale cultuur, communicatie)
 • Jij staat ingeschreven als student bij een Nederlandse onderwijsinstelling tijdens je gehele stage periode
 • Je hebt ervaring met het schrijven, produceren en het uploaden van content
 • Je kunt overweg met beeldbewerkingsprogramma's (Photoshop en InDesign)
 • Je werkt secuur en je bent allergisch voor spelfouten. Een tekst gaat er pas uit als alles klopt
 • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en in het Engels
 • Je hebt zin om je mouwen op te stropen en het verschil te maken voor kinderen in oorlog.


Onze organisatie
Het imago dat War Child extern uitdraagt, is een blauwdruk van het werk op het hoofdkantoor: het is dynamisch, vernieuwend, integer en gericht op resultaten tegen lage kosten. Het kantoor is gevestigd op een nieuwe moderne locatie in de Amsterdamse Watergraafsmeer. Op het hoofdkantoor van War Child werken zo’n 80 betaalde krachten en rond de 10 stagiair(e)s en 12 vaste kantoorvrijwilligers.

Solliciteren

We zoeken een stagiair(e) die in ieder geval 31 augustus 2020 kan voor een periode van minimaal 5 maanden, 4 dagen per week ons team komt versterken. Als je bij ons stagiair(e) wordt, kun je rekenen op een interessante stage waarin je de gelegenheid krijgt om veel te leren. Uiteraard krijg je begeleiding, maar ook vrijheid om je ideeën uit te werken.

Je ontvangt een stagevergoeding van € 200,- bruto per maand, gebaseerd op 40 uur per week. En last but not least, je maakt deel uit van een enthousiast, professioneel, creatief en informeel team. Een mooie combinatie van hard werken en fun.

Interesse?

Herken je jezelf in dit profiel en wil je met een gemotiveerd team aan de slag en bijdragen aan een betere toekomst voor kinderen in oorlog?

Upload dan hier je CV en motivatiebrief vóór 26 juli 2020.


Onze sponsoren