Academie van de stad - Jongerencoach

Jongerencoach bij Academie van de Stad - Utrecht


Ben jij op zoek naar een uitdagende stage, waarbij je direct lokale impact maakt? Wij zijn op zoek naar gemotiveerde jongerencoaches! Als jongerencoach zal je je vanaf september 2022 voor maximaal twee dagen in de week, als stagiair(e)of als vrijwilliger, inzetten bij een van onze projecten in Utrecht. Wij bieden je een leerzame stage in een jong team waarin veel ruimte is voor eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling! Lees hieronder de verschillende projecten die wij doen. Wat voor buddy of coach word jij? Meld je aan voor één van de vier projecten hieronder!JongGras Sportbuddy

Voor jonge statushouders (vluchtelingen met verblijfsstatus) is sporten bij een sportvereniging best een zoektocht. Hoe mooi zou het zijn als jij hen richting een passende sport kan coachen, zodat zij zich bij een vereniging kunnen inschrijven. Als coach ben je verantwoordelijk voor de verkenning en begeleiding op het gebied van sport, het contact met sportorganisaties en het regelen van proeftrainingen. Zorg jij ook dat iedereen kan sporten?


Vacature Sportbuddy


Hospiteerbuddy

Stel je voor dat je moet hospiteren of op Kamernet op zoek moet gaan naar een kamer, terwijl je de taal (nog) niet eens goed spreekt. Als Hospiteerbuddy sta je je buddy bij in de zoektocht naar een kamer in Utrecht. Je legt praktische zaken uit, je zoekt mee op verschillende sites en gaat mee naar hospiteeravonden. Ook het wegwijs maken in Utrecht als studentenstad is onderdeel van je stage. Als coach help jij deze jongeren met hun volgende stap!


Vacature Hospiteerbuddy


StudentJobCoach

Sommige Utrechtse jongeren vinden het lastig om een geschikte (bij)baan of stage te vinden en dreigen werkloos te worden. Zij weten niet goed wat ze willen of kunnen doen om een volgende stap te zetten in de richting van werk of een opleiding. Help jij mee om hen klaar te stomen voor de volgende stap? Als Studentjobcoach richt je je vooral op coachen van je buddy, het verkennen van de arbeidsmarkt en stimuleer je hem/haar waar nodig. 


Vacature StudentJobCoach


Skillscoach Wijkloket 

Loket 1 is een wijkloket in het winkelcentrum Nova, wat wordt gerund door studenten. Bewoners uit Kanaleneiland kunnen hier terecht met juridische en administratieve vragen. Het mbo-studententeam staat klaar in het loket om de bewoners te helpen. Als skillscoach help je deze mbo-studenten in hun kracht te zetten, om wijkbewoners zo goed mogelijk te woord te staan. Als coach ben je daarnaast ook medeverantwoordelijk voor het runnen van het Loket, het contact leggen met sleutelfiguren in de wijk en het organiseren van bijvoorbeeld intervisies en trainingen. Zorg jij ervoor dat de jongeren werknemersvaardigheden op doen waarmee ze goed voorbereid zijn op de toekomst? 


Vacature Skillscoach Wijkloket 

Onze sponsoren