Dröge & van Drimmelen

Stagiair Communicatie

Ben je op zoek naar een leerzame en uitdagende stage? Als stagiair bij Dröge & van Drimmelen ervaar je alle facetten van het communicatievak. Je gaat aan de slag met communicatieplannen, onze website, sociale media, teksten en video. De focus ligt op verhalen vertellen over wat wij als bureau doen. Daarin is veel ruimte voor creativiteit. Naast het leren over communicatie, krijg je de kans om kennis op te doen over de wereld van public affairs.

Wie zijn wij?
Dröge & van Drimmelen is een adviesbureau op het gebied van public affairs en corporate communicatie. Wij helpen overheden, het bedrijfsleven en belangenorganisaties bij het versterken en zichtbaar maken van hun positie rond maatschappelijke vraagstukken. Zo ondersteunen we techbedrijven bij hun ambities om op een maatschappelijke verantwoorde manier te innoveren, werken we aan duurzaamheidsvraagstukken in de energiesector en helpen we natuurorganisaties om landschappen te beschermen en versterken.

Wanneer?
Dröge & van Drimmelen zoekt een stagiair(e) communicatie voor een aaneengesloten periode van vijf maanden voor vier á vijf dagen per week. De stageplek wordt aangeboden per 1 februari. In overleg met je opleiding wordt bepaald of de stage eventueel in aanmerking komt voor studiepunten.

Wie ben jij?
> Je volgt een HBO/WO opleiding, bijvoorbeeld in de richting van Communicatie, Nieuwe Media, Journalistiek of Online Marketing;
> Je kan creatief en foutloos schrijven, zowel Nederlands als Engels;
> Je bent zelfstandig, ondernemend en flexibel in je communicatie;
> Kennis van Adobe Creative Cloud-tools (InDesign, Illustrator, Photoshop, Premier Pro, Premier Rush, Audition) is een pre;
> Kennis van Search Engine Optimization (SEO) en betaalde digitale marketingvaardigheden (LinkedIn Marketing en Google Ads) is een pre.

Wat ga je doen?
> Ondersteunen bij de totstandkoming, uitvoering en aanpassing van communicatiestrategieën;
> Contentcreatie (o.a. tekstredactie, video);
> Beheren van social media kanalen (Twitter en LinkedIn);
> Zoekmachine optimalisatie (SEO);
> Op de hoogte blijven van de laatste trends & innovaties in social media & digital;
> Meedraaien in het Monitoringsteam: samen met de junior adviseurs monitor je politieke debatten en actualiteiten.

Wat bieden wij?
Gedurende de stage ontvang je een stagevergoeding van €500,00 per maand, gebaseerd op een volledige werkweek. Je werkt vanuit ons kantoor in Den Haag en de reiskosten worden vergoed. Tijdens je stage word je professioneel begeleid door een van onze adviseurs.

Meer weten en/of solliciteren?
Sollicitaties, inclusief motivatiebrief en CV, kun je sturen naar Amber Leguit (a.leguit@dr2.nl). De deadline voor het solliciteren is maandag 19 december. De sollicitatiegesprekken vinden in de daaropvolgende week plaats.

Onze sponsoren