STAGIAIR(E) COMMUNICATIE

Start in overleg, 4 dagen per week, voor minimaal 4 maanden


Wie ben jij?

Jij bent scherp. Nieuwsgierig. Met een uitstekend taal- en beeldgevoel. Jij bent een enthousiaste allround communicatie creatief die graag bij een maatschappelijke organisatie wil werken. Sociaal en empathisch weet jij uiteenlopende initiatieven probleemloos te vertalen naar diverse doelgroepen en verschillende kanalen.

Jouw uitdaging

Als stagiair(e) Communicatie bij War Child Nederland, ondersteun jij het communicatieteam (branding, marketing, pers & media en online) bij de volgende communicatieactiviteiten:

 • Produceren en uploaden van content in tekst en beeld over ons werk, evenementen, fondsenwervende activiteiten en nog veel meer voor online en offline zodat we altijd actueel en up-to-date zijn.
 • Bedenken en creëren van content voor de social media kanalen van War Child Nederland
 • Bijhouden van nieuws en bijdragen aan persberichten
 • Meewerken aan campagnes; via diverse kanalen en voor diverse doelgroepen
 • Samenwerken met verschillende afdelingen en disciplines binnen de organisatie.


Kortom, als stagiair(e) Communicatie vervul je een belangrijke rol in het actueel houden van al onze kanalen. Je maakt onderdeel uit van het communicatieteam en werkt nauw samen met de communicatiemedewerkers voor de Nederlandse markt.

Jouw profiel

 • Je volgt een relevante opleiding op HBO of WO niveau (journalistiek, nieuwe media en digitale cultuur, communicatie)
 • Je staat ingeschreven als student bij een Nederlandse onderwijsinstelling tijdens je gehele stage periode
 • Je hebt ervaring met het schrijven, produceren en het uploaden van content
 • Je kunt overweg met beeldbewerkingsprogramma's (Photoshop en InDesign)
 • Je werkt secuur en je bent allergisch voor spelfouten. Een tekst gaat er pas uit als alles klopt
 • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en in het Engels
 • Je hebt zin om je mouwen op te stropen en het verschil te maken voor kinderen in oorlog.


Onze organisatie

Het imago dat War Child extern uitdraagt is dynamisch, vernieuwend, integer en gericht op resultaten tegen lage kosten. Dat maakt het uitdagend om nog creatiever te denken. Het kantoor is gevestigd op een nieuwe moderne locatie in de Amsterdamse Watergraafsmeer. Op het hoofdkantoor van War Child werken zo’n 100 betaalde krachten en rond de 10 stagiair(e)s en 12 vaste kantoorvrijwilligers. Op dit moment werken wij volgens de COVID-19 maatregelen, wat betekent dat we vooralsnog voornamelijk vanuit huis werken of in kleinere aantallen ca. twee dagen per week.

Solliciteren

We zoeken een stagiair(e) die kan beginnen voor een periode van minimaal 4 maanden, 4 dagen per week. Als je bij ons stagiair(e) wordt, kun je rekenen op een interessante stage waarin je de gelegenheid krijgt om veel te leren. Uiteraard krijg je begeleiding, maar ook vrijheid om je ideeën uit te werken.

Je ontvangt een stagevergoeding van € 200,- bruto per maand, gebaseerd op 40 uur per week. En je maakt deel uit van een enthousiast en informeel team.

Interesse?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel en wil je met een gemotiveerd team aan de slag om bij te dragen aan een betere toekomst voor kinderen in oorlog? Upload dan je CV en motivatiebrief hier.

Onze sponsoren