Stagair Communicatie de Rechtspraak

Meewerkstage bij team communicatie rechtbank Midden-Nederland

Elke dag werken meer dan 10.000 mensen binnen de Rechtspraak voor een rechtvaardige samenleving. Wil je werken bij een (letterlijk) unieke werkgever en bijdragen aan maatschappelijk relevante rechtspraak? Dan hebben wij een uitdagende stageplek voor je: we zoeken een enthousiaste en ambitieuze student die het team communicatie komt versterken!

Een stage waarin jij je bezighoudt met externe én interne communicatie! Daarbij draai je mee in het communicatieteam, ondersteun je bij de organisatie van evenementen en maak je rechtszaken met veel media-aandacht van dichtbij mee.

Wat je gaat doen

Als stagiair communicatie ben je betrokken bij allerlei communicatieactiviteiten. Waar ga je je mee bezighouden? Denk aan het schrijven en redigeren van (interne) nieuwsberichten, mede begeleiden van groepsbezoeken en helpen om de arbeidsmarktcommunicatie verder vorm te geven. Daarnaast werk je samen met de persvoorlichters bij rechtszaken met veel media-aandacht. En dit jaar organiseren we bovendien een aantal grote evenementen waar je gaat helpen bij de voorbereiding en uitvoering. Kortom, een diverse stage waar jij de vrijheid krijgt om je eigen input te leveren en waar je je ontwikkelt op zowel interne als externe communicatie.

De rechtbank Midden-Nederland bestaat uit de kantoor- en zittingslocaties Utrecht en Lelystad en de zittingslocaties in Almere en Amersfoort. We zitten met ons communicatieteam meestal in Utrecht (tien minuten lopen van het station), werken deels thuis en af en toe ook in Lelystad.


Wat we je bieden

  • Een unieke mogelijkheid om kennis te maken met het werk van de rechtspraak.
  • Een stageplek voor 32 tot 36 uur per week voor de duur van 5 à 6 maanden, startdatum: augustus/september 2023.
  • Een stagevergoeding van € 672,30 bruto per maand op basis van 36 uur per week. Bij een stage van minder dan 36 uur per week wordt de stagevergoeding naar evenredigheid van het aantal uren berekend.
  • Een unieke stageplek waar je volwaardig meedraait in ons gezellige communicatieteam.
  • Een verrassend informele organisatie. Wil je de rechtbank Midden-Nederland alvast wat beter leren kennen? Bekijk hier onze korte bedrijfsfilm, gemaakt door jouw collega’s van de afdeling communicatie.

Wat we van je vragen

  • Derde- of vierdejaars hbo- of wo-student communicatie (geen afstudeeronderzoek).
  • Goede communicatieve vaardigheden.
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.
  • Een goed gevoel voor wat er in de organisatie én samenleving leeft.
  • Interesse in de Rechtspraak.

De rechtbank wil een organisatie zijn waar iedereen welkom is. We geloven dat de kracht van diversiteit de kwaliteit van ons werk verhoogt. Jouw unieke perspectief is daarbij waardevol. We zijn benieuwd naar jouw persoonlijke verhaal, je kwaliteiten en je werk- en levenservaring.

Interesse?

Zoek jij een veelzijdige stageplek en wil je een bijdragen leveren aan het functioneren van de Rechtspraak? Dan is deze functie bij de Rechtspraak iets voor jou! Wij kijken uit naar jouw sollicitatie. Solliciteer zo snel mogelijk via onderstaande button ‘solliciteren’.

Heb je eerst nog vragen? Bel dan met Els Vallentgoed, senior communicatieadviseur, 06 – 46 91 94 11. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Darek Tymecki (medewerker P&O) via recruitment.rb-mnl@rechtspraak.nl of 06 25 28 92 41.

We stellen hoge eisen aan integriteit. Daarom vragen we je een Verklaring omtrent het gedrag (VOG) te overhandigen. Deze verklaring vraag je pas aan als je duidelijkheid hebt over een stageplaats.

Onze sponsoren