Nieuws

Inboedelverzekering voor studenten

Het afsluiten van een inboedelverzekering is vanuit de wet niet verplicht, maar zeker wel aan te raden ook voor studenten. 

Met een inboedelverzekering  verzeker je de losse spullen/zaken in je (studenten)huis of kamer. Hierbij kun je denken aan meubels, kleding, lampen, geluidsapparatuur, laptop en nog veel meer. 

Het is belangrijk om de juiste waarde van jouw inboedel te weten. Vaak is deze meer waard dan je denkt. Wat als je na brand of andere onvoorziene gebeurtenissen alles opnieuw zou moeten kopen? Je kunt je voorstellen dat dit een grote kostenpost is, zeker als student, wanneer je (nog) geen of weinig inkomsten hebt. 

Hoe kies je, als student, de juiste inboedelverzekering?

Via Diks Verzekeringen  kun je eenvoudig online de premie van een inboedelverzekering berekenen. Er zijn veel verzekeraars die inboedelverzekeringen aanbieden. Niet al deze producten zijn hetzelfde qua dekking. Een hogere premie betekent niet dat het per definitie een beter product is voor jou. Een relatief lage premie zal je erg aanspreken, maar wellicht is er dan sprake van een relatief hoog eigen risico. Het hangt van jouw persoonlijke en financiële situatie af welke dekking het meest passend is. 

Verzekeraars sluiten bepaalde zaken uit van dekking. Het is goed om dit ook te vergelijken. Hierbij kun je denken aan schade die is ontstaan door opzet/grove eigen schuld. Ook kan het zijn dat andere schade-oorzaken uitgesloten zijn. Dit kun je terugvinden in de voorwaarden van de verzekering. Voordat je een inboedelverzekering afsluit, bedenk dan goed wat jouw wensen zijn. Je kunt dan gemakkelijker de verschillende aanbieders vergelijken en de juiste keuze maken. 

Premie inboedelverzekering berekenen

Houd er rekening mee dat wanneer je de premie voor een inboedelverzekering wilt berekenen je verschillende gegevens over je woning en inboedel nodig hebt. 

Om de premie van een inboedelverzekering te kunnen berekenen, moet je weten wat de waarde van je inboedel is. Om de globale waarde van de inboedel te berekenen, kan er gebruik gemaakt worden van de zogenaamde inboedelwaardemeter

De inboedelwaardemeter kan je helpen om op makkelijke wijze de waarde van je inboedel te berekenen. Het is echt bedoeld als een hulpmiddel. De inboedelwaardemeter is gebaseerd op diverse onderzoeken naar de waarde van de inboedel van een groot aantal huishoudens in Nederland.
Vaak geeft de inboedelwaardemeter ook garantie tegen onderverzekering voor een bepaalde periode, doorgaans is dit vijf jaar. Hiermee voorkom je dat je bij elke aankoop een melding moet maken bij de verzekeraar. 

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren