Data

ilonahoeve.jpeg

Ilona Hoeve 

Hoi CIW’ers. Ik ben Ilona en studeerde tussen 2011 en 2014 de bachelor CIW. Het duurde even voordat ik het juiste verdiepingspakket gevonden had, maar uiteindelijk ben ik afgestudeerd in de richting communicatie, organisatie en interactie (toen nog: communicatiestudies).  Tijdens mijn bachelor heb ik vooral ingezet op verbreding en 2 minoren gevolgd: bètawetenschappen en bestuur- en organisatiewetenschappen. Ik heb de master Communicatie, beleid en management bij de USBO gedaan. Het leuke is dat ik al deze studieaspecten nu kan combineren in mijn werk. Sinds 2016 werk ik voor de gemeente Utrecht en sinds 2019 in de rol van data-analist online media. In praktijk houd ik me de helft van de tijd bezig met data-analyse en de andere helft met het maken en plaatsen van content. Ik houd van de afwisseling.

De data-analyse is er met name op gericht om de dienstverlening en communicatie van de gemeente te verbeteren. Ik kijk bijvoorbeeld naar trends en zoekwoorden op de website: kunnen onze inwoners wel vinden waar ze naar op zoek zijn? Ook kijk ik welke social media berichten goed of minder goed scoren: welke content sluit het beste aan bij onze volgers? Belangrijk is hierbij dat we continu oog houden voor de privacy van onze inwoners, en geen gegevens van individuele bezoekers verzamelen.

Ik maak daarnaast social media advertenties voor de gemeente. Het interessante hieraan is dat je vaak bij het hele proces betrokken bent; vanaf het campagneplan vooraf tot en met de evaluatie achteraf. Woon jij in Utrecht? Dan heb je ongetwijfeld een van onze campagnes voorbij zien komen de afgelopen jaren. Als laatste ben ik al een aantal jaren betrokken bij de verkiezingen, en houd ik onder andere de webpagina utrecht.nl/verkiezingen bij.

Sinds mijn afstuderen volg ik elke zomer een cursus bij de Utrecht Summer School. Dit is een goede manier om je kennis weer even op te frissen of je juist te verdiepen in iets nieuws. Zo volgde ik in 2019 de cursus Interculturele Communicatie, een onderwerp waar ik tijdens mijn bachelor geen vakken in gevolgd heb.

Moment van schrijven: 2021

Onze sponsoren