IT

irisdevette.jpeg

Iris de Vette

Ik werk voor een detacheerbedrijf; Qiss-IT. Zij hebben in hun netwerk allemaal bedrijven waar zij mij naartoe uitfaseren. Het is een IT bedrijf, wat betekent dat ik vanuit Qiss-IT een traineeship ben gaan volgen en me heb verdiept in de IT. Samen met mijn communicatie skills ben ik toen bij PwC gestationeerd waar ik al ruim een half jaar werk met het vooruitzicht dat ik overgekocht wordt. Ik heb het heel erg naar m'n zin hier omdat het een giga bedrijf is waardoor ik veel mogelijkheden krijg. Ik koester nog steeds de droom om een keer bij Stage Entertainment aan de slag kan, misschien met deze handvatten dat ik er alsnog terecht kan komen.

Toen ik afgestudeerd was, wist ik alleen dat ik geen master wilde gaan doen maar wilde werken. Ik wist niet waar ik moest beginnen. Ik had een beetje gegoogeld en op banen sites gekeken maar ik vond het maar lastig. Uiteindelijk ben ik via LinkedIn benaderd door Qiss-IT. Het doen van een traineeship vond ik tof. Ik kon nog een beetje studeren maar kreeg wel een normaal salaris betaald. Ook leek het me leuk om bij veel verschillende bedrijven binnen te komen om aan m'n netwerk te werken en te zien hoe het overal binnen eraan toe gaat. Uiteindelijk ben ik met mijn eerste opdracht meteen een jaar bij 1 bedrijf geplaatst waardoor ik nu moet nadenken of ik overgekocht wil worden door PwC of dat ik door ga met het detacheerbedrijf en nog bij andere bedrijven terecht kom.

Ik denk dat het vooral het hebben van een universitaire studie goed is geweest. Ik heb leren kritisch nadenken en ook het belang van wetenschappelijke ondersteuning. Hier val ik nog steeds op terug. Daarnaast heb ik van CIW specifiek geleerd dat het medium dat je gebruikt om te communiceren van cruciaal belang is voor het overbrengen van de boodschap. Tijdens m'n werk nu moet ik heel veel communiceren met allerlei verschillente tools, hier komt het kritisch nadenken en het afwegen van media goed van pas. Daarnaast heb ik op de uni veel zelfstandig leren werken met als gevolg dat ik bij verschillende projecten mag helpen binnen het bedrijf.

Mijn favoriete herinnering, naast SV Contact, is denk ik de vrijheid van het studeren. CIW kende niet veel contact uren maar veel zelfstandig werken. Hierdoor kon ik het leven inplannen zoals ik wilde! Daarnaast viel het me op dat best veel (niet allemaal helaas) docenten veel verstand hebben van hun vakgebied waardoor het studeren leuk en interessant bleef!

Moment van schrijven: 2021

Onze sponsoren