Santa Barbara (Verenigde Staten)

WhatsApp_Image_2020-02-24_at_14.49.25_2.jpeg
WhatsApp_Image_2020-02-24_at_14.49.25.jpeg
WhatsApp_Image_2020-02-24_at_14.49.25_3.jpeg
WhatsApp_Image_2020-02-24_at_14.49.25_1.jpeg

Josephine Timmers in Santa Barbara (Verenigde Staten)

Waarom ben je naar Santa Barbara gegaan en niet naar een andere stad? 

Vorig jaar ben ik van januari tot en met juni op uitwisseling geweest naar de University of California Santa Barbara (UCSB) in de Verenigde Staten. UCSB was mijn eerste keuze, omdat ik tijdens mijn uitwisseling zo ver weg mogelijk wilde van Utrecht. Ik was nog nooit in Californië geweest en het leek me echt een hele leuke plek om te studeren. Santa Barbara is één van de negen universiteiten binnen het UC systeem, en ik heb juist deze plek gekozen omdat de campus een ontzettend mooie ligging heeft. Het ligt direct aan de zee en ernaast bevindt zich de studentenstad waar alle studenten die naar deze universiteit gaan wonen. 

Wat voor vakken heb je er gevolgd? 

Ik heb tijdens mijn uitwisseling een combinatie van introductievakken en juist moeilijkere vakken rondom communicatie en ontwikkeling gedaan. Het leuke is dat je op een Amerikaanse universiteit van alles kunt kiezen. Zo heb ik daar ook Spaans en Theater gevolgd. 

Hoe is de studentencultuur daar?

Het studentenleven is er dan ook zeer bruisend, omdat iedereen bij elkaar in de buurt woont. Er worden veel activiteiten door de universiteit georganiseerd en in het stadje is er altijd wat te doen. De feestjes zijn er ook zeker niet mis.

Wat is het belangrijkste/waardevolste dat je hebt geleerd in deze tijd? 

Ik heb nog steeds veel contact met de mensen met de mensen met wie ik daar was en die nu overal op de wereld weer terug naar hun eigen levens zijn. Dit is denk ik ook wat mij het meeste bijstaat van mijn uitwisseling. De mensen die je daar ontmoet gaan echt je hele leven mee. 

Wat zijn je tips voor mensen die ook naar het buitenland willen gaan/ook naar Santa Barbara willen?

Mijn tip voor mensen die ook naar het buitenland willen gaan is, denk niet dat je ergens niet toegelaten wordt puur omdat het ver weg is. Ik was bang dat ik niet toegelaten ging worden en wilde me bijna niet opgeven voor UCSB, maar ik ben heel blij dat ik het wel gewoon gedaan heb. Daarnaast, reis! Waar je ook bent, je bent er waarschijnlijk maar één keer in je leven zo lang, dus kun je er beter het allerbeste van maken!


WhatsApp_Image_2020-02-24_at_14.49.24_1.jpeg
WhatsApp_Image_2020-02-24_at_14.49.24.jpeg

Onze sponsoren