ZZP

beauschenk.jpeg

Beau Schenk

Hi! Ik ben Beau. In 2018 rondde ik mijn bachelor CIW (Cultuur en Diversiteit) af met een klein beetje vertraging door een semester in Griekenland. In 2019 haalde ik mijn master Interculturele Communicatie. Daarna ben ik blijven plakken bij mijn stage bij NJR, de Nationale Jeugdraad. Dat contract van krap twintig uur kwam me juist wel lekker uit. Zo kon ik ondertussen aan de slag met dat wat ik niet uit mijn hoofd kon zetten: voor mezelf beginnen als tekstschrijver. Als OG blogger (ik startte in 2009) was schrijven altijd al mijn ding, en tegen het einde van mijn master voelde ik: het is now or never. Nu, zo’n twee jaar na afstuderen, heb ik dat uitgebreid tot een eigen bedrijf.

De ene helft van de week ben ik (in loondienst) communicatieadviseur bij NJR. Daar ben ik verantwoordelijk voor onder andere de copy, socials en website, en daarbij begeleid ik ook een creatieve studio vol stagiairs. De andere helft van de week ben ik freelance tekstschrijver. Ik schrijf bijvoorbeeld blogs voor mensen die daar zelf geen tijd/zin/talent voor hebben. Of ik redigeer teksten, spice de SEO van een tekst op of tik persberichten. Ik zie wel voor me dat ik me daarin ooit helemaal op food ga richten, maar voor nu vind ik het nog te leuk om over alles wat los en vast zit te schrijven. De combinatie van in loondienst en voor mezelf werken vind ik ook heerlijk. Veel afwisseling in werk, gezellig met collega’s en ook gewoon lekker alleen, verantwoordelijkheid delen maar óók zelf beuken en beslissen. Soms lastig te combineren, dat ook. 

Soms kijk ik van een afstandje naar mezelf en denk ik: had ik daar nou echt twee universitaire diploma’s voor nodig? Ja en nee. Ja, want ik heb tijdens de studies geleerd om te onderzoeken, om secuur te werken en ik kan goed vraagstukken en oplossingen overzien. Nee, want de skills van mijn werk als freelancer heb ik mezelf geleerd. Door heel veel te lezen en nóg meer te schrijven. 

Moment van schrijven: 2021

christienvcampen.jpeg

Christien van Campen

Ik ben Christien en zodra je dit leest, ben ik 26 jaar. Van 2014 tot en met 2018 studeerde ik CIW. Ik houd ervan mezelf persoonlijk en spiritueel te ontwikkelen. Vanwege mijn interesse in een nieuw perspectief op mezelf en mijn omgeving koos ik tijdens CIW voor de richting Communicatie, Cultuur & Diversiteit. Het spannendste aan deze studierichting?

Mijn buitenlandsemester in Wenen! Het voelde als een rollercoaster, die ik echt nodig had. Ik ontdekte dat ik meer kon dan ik eerst dacht, zoals het overwinnen van mijn angst om presentaties te geven. Als ik in het Duits kon presenteren, waren presentaties in het Nederlands en Engels een makkie!

Na CIW deed ik de master Interculturele Communicatie. Dit was een intense eenjarige master waarbij ik nog een uitwisseling naar het buitenland deed. Eerlijk gezegd moest ik na mijn afstuderen echt tot rust komen. Maar ik moest ook door met mijn leven, toch?

Een half jaar aan zoekpogingen naar een leuke baan later gaf ik me over aan die rust. Ik ontdekte dat ik veel stress in mijn lijf had die ik onderdrukte. Ik wist dat iets, ik, moest veranderen.

Ik ging doen wat IK leuk vond. Gezonder koken, yoga, meditatie en heel belangrijk: cursussen en trainingen in zelfontwikkeling volgen. Een prachtige en uitdagende ontdekkingsreis naar mezelf volgde.

Ik zocht het antwoord op de vragen: Wie ben ik nu? Wie kan en wil ik zijn? Wat is het werk dat écht bij mij past, het werk van mijn (stoutste) dromen?

En ik vond het antwoord.

Ik besefte me dat ik heel gevoelig ben en dat die eigenschap heel krachtig en belangrijk is. Ik ontdekte dat ik dolgraag alle kennis en wijsheid die ik opdeed met anderen deel. Met anderen die na hun afstuderen ook struggelen hun droomwerk te vinden. Want wie ben je nog buiten het schoolsysteem dat je al je hele leven kent? En is er wel plaats voor jouw gevoeligheid?

Dit doe doe ik nu. Als coach help ik jonge mensen hiermee. Mijn missie is dat in 2025 alle twintigers in Nederland hun gevoeligheid als superkracht inzetten om hun droomleven te leiden!

Dat zou een flinke verandering in de samenleving veroorzaken, toch?

Wil je mij en mijn werk in de gaten houden? Volg me dan op Instagram (https://www.instagram.com/christien.v.c/)

​​​​​​​Moment van schrijven: 2021

Onze sponsoren