Canterbury (Engeland)

Sophie in Canterbury (Engeland)

Sophie is van januari tot en met april 2022 op exchange geweest naar Canterbury (Engeland). Benieuwd hoe zij dit heeft ervaren? Lees vooral verder!


Hoe heb je je exchange ervaren?
Onwijs leuk en leerzaam. Niet alleen qua studiegerelateerde dingen veel geleerd (al was het wel leuk om te zien hoe sommige aspecten van studeren daar toch heel anders zijn), maar vooral ook veel geleerd over andere culturen (klinkt heel cliché, maar ik ging vooral met veel andere exchangestudenten om en dan heb je het al snel over elkaars talen en gebruiken enzo). Maar ik heb ook veel geleerd over mezelf (een beetje zelfontwikkeling is altijd mooi meegenomen).

Waarom ben je naar Canterbury gegaan en niet naar een andere plek?
Ja niet echt per se een reden voor, de campus was wel nice en het gebied trok me ook aan (en ook best dicht bij Londen). Ook vond ik het aanbod aan vakken interessant.

Wat hield je naast je studie zoal bezig tijdens je tijd in het buitenland?
Vooral veel dagtrips naar andere steden, ik zat bij een paar societies, afspreken met vrienden, gebruik maken van de bibliotheek (waar altijd plek was en die 24/7 open was).

Hoe is de studentencultuur daar?
Heel erg campusleven, met de sportsocieties erbij bijna een beetje VS high school vibes, de workload qua studie is echt de helft van hier ofzo (je hebt ook minder contacturen), je vrienden maak je vooral buiten je vakken/colleges om (bijvoorbeeld je huisgenoten of societies of bij feesten)

Welke vakken heb je gevolgd?
Politics and Power in Literature and Film; Politics, Philosophy, and Economics; Animals & Society

Wat is het belangrijkste/waardevolste dat je hier hebt geleerd?
Hoe leuk het is om in het buitenland te wonen/werken en dat het al het geregel echt waard is (ook al lijkt het soms van niet) 


Praktische zaken

Hoe zit het met de kosten van studeren in het buitenland? Kreeg je financiële compensatie?

Ik kreeg duo en ov-vergoeding (360 + 100 per maand)

Hoe ben je aan je woonplek gekomen? Heeft de uni hierbij geholpen?
Ik kon op de campus zelf een woning krijgen (wel erg duur, maar wel een aanrader, dan maak je echt deel uit van het campusleven, anders is het ook veel moeilijker om te socialisen en je zit dan ook met het probleem dat je ‘s nachts na het stappen/drankje doen bij een van de barren/clubs op campus niet meer naar huis kan omdat de bus niet rijdt.

Hoeveel tijd was je in het buitenland kwijt aan studie ten opzichte van vrije tijd voor leuke dingen?
Echt maar een paar uurtjes per week kwijt aan studie (misschien 6-8 uur per week?) 

Is het nodig om de taal van het land te kennen?
Ik had geluk dat ik in Engeland zat dus dat ik de taal al kan. het hangt er een beetje vanaf wat je wilt: de meeste van mijn vrienden gingen eigenlijk alleen met andere internationals om, ik heb op een gegeven moment ook nog Britse vrienden gemaakt maar het is denk ik niet echt een must om de taal te kunnen. Wel handig om te kunnen communiceren met mensen als je de weg ofzo moet vragen (anders kan dat super stressvol zijn).


Tips

  • Laat je niet leiden door de vakken die je er kan doen, het gaat om zoveel meer dan dat en waarschijnlijk ga je toch niet super veel aan je studie doen daar (omdat het toch als O/V meetelt)

  • Kijk of societies een beetje een ding zijn waar je naartoe wil (sommige zijn heel klein, andere best groot met allemaal verschillende hobby’s en thema’s). Zo zat ik bij de societies van muziek, zingen en het mediakanaal van Kent.


Afbeelding2_Sophie.jpg
Afbeelding3_Sophie.jpg
Afbeelding5_Sophie.jpg
Afbeelding7_Sophie.jpg
Afbeelding10_Sophie.jpg
Afbeelding4_Sophie_goed.jpg
Afbeelding6_Sophie.jpg

Onze sponsoren