Introductiecommissie

Introductiecommissie (IC)

De Introductiecommissie zorgt ervoor dat alle eerstejaars studenten de eerste weken van de studie zich al gelijk op hun plek voelen bij CIW en Contact. Met een introductiekamp vol leuke activiteiten, en ook nog eens een aantal introductiedagen in Utrecht zelf, leren de sjaars zowel hun studiegenootjes als de stad en onze vereniging kennen. Als IC zorg je ervoor dat dit allemaal soepel verloopt en kan je het volledige programma naar eigen wensen en ideeën invullen. De IC is kortom een leuke commissie die een groots en gezellige introductietijd voor de komende eerstejaars gaat neerzetten!

Introductiecommissie 2023-2024

Dit jaar is het aan ons de eer! Wij hebben een plekje in een geweldige commissie, namelijk de introductiecommissie! Dit jaar gaan wij er alles aan doen om de komende eerstejaars onder te dompelen in Contact en hun hart al een beetje een blauw kleurtje te geven. Dit gaan we doen door een spetterende, verbazingwekkende, omverblazende intro neer te zetten. Maar nu is het vooral belangrijk om ons voor te stellen:

De ‘vo dit jaar is onze Ralf! Hij is al een doorgewinterd IC lid, want vorig jaar heeft hij de intro al een keer verzorgd. Hij heeft een groot vermogen om letterlijk alle slimste-mens potjes die je tegen hem start van je te winnen, en we weten zeker dat deze kennis hem gaat helpen als voorzitter. 

Ellemijn is dit jaar onze secretaris! Ze is een verse eerstejaars in de IC. Waar er nog wat training nodig is bij het trekken van bakken (ze lust geen bier), is ze al een kei in het notuleren.

Waar Janna in het dagelijks leven nog aardig wat geld uitgeeft aan bier, zal ze hier de portemonnee in de gaten moeten houden. Zij is onze ware pennie! Naast dat penningmeester op haar lijf geschreven staat (ze heeft er nog net geen tattoo van), staat ze te trappelen om met deze functie te beginnen!

In het dagelijks leven bouwt Twan al aan zijn gainzzzz in de sportschool (en compenseert hij dit weer door bier te drinken in de Poema, wat hij dan weer uitcompenseert door ook weer te dansen in de poema), dit jaar zal hij als commissaris sport en spel de intro ook een sportieve touch geven. 

Britt heeft er al een aantal commissie jaren op zitten, maar heeft nog nooit bij de IC gezeten (primeurtje!). Als commissaris promo gaat Britt met haar FOMO-opwekkende instaposts ervoor zorgen dat iedereen gaat meedoen aan de intro!

Introductiecommissie.png
IC 23-24

Introductiecommissie 2022-2023

Het jaar lijkt pas net begonnen en hoewel jij misschien alleen nog maar kunt dromen van de zomer in deze tijden, zijn wij al hard op weg met de invulling van de leukste tijd van de vakantie: de intro! Dit jaar zullen wij, Marit, Iris, Brontë, Tamara, Ralf en Jeroen er alles aan doen om er een onvergetelijke tijd van te maken! We zullen ons zo beter voorstellen hoor, maar eerst even dit: Wij hebben er nu al enorm veel zin in!! Get excited!!!!

Marit
Marit (tweede van links, boven) is dit jaar onze voorzitter. De introductiecommissie is niks nieuws voor haar, want vorig jaar heeft ze geschitterd in de keuken als Commissaris Food & Beverage. Dit jaar zal ze vast ook schitteren, maar dan door haar liefde voor lijstjes. Ze klimt naar grote hoogtes als voorzitter, maar dat doet ze ook in de klimhal. Soms heeft ze nog wat moeite met het loslaten van haar IC-verleden, maar wij hebben alle vertrouwen dat het met Marit als onze voorzitter niet in de soep kan lopen. 

Iris
Iris (rechtsboven) grijpt dit jaar naar de pen. Als secretaris behoudt ze er zichzelf van om niet te veel te kletsen, omdat ze veel te druk is met het notuleren van de vergaderingen. Ze is wel super snel en maakt nooit een typrfout. Iris praat af en toe een beetje met een dialect, maar tot onze vreugde typt ze wel gewoon in algemeen Nederlands. Verder houdt ze van bierpong en van voetbal, en waar ze wel een balletje scoort tijdens het eerste kan ze dit bij het tweede wel op haar buik schrijven.

Brontë 
We kijken Brontë (tweede van rechts, boven) aan als het gaat over geldzaken. Zij is dit jaar onze penningmeester, onze trésorier. We zijn blij dat ze normaal gesproken alles gewoon in het Nederlands doet, want voor hetzelfde geld doet ze het in het Frans: Brontë volgt namelijk een minor over deze taal. Verder is het uitkijken geblazen als je met haar de dansvloer betreedt, want naast een voorliefde voor begrotingen heeft ze dat ook voor dansen. Ze zal dit jaar voor ons de strijd aangaan met de inflatie. Geen zorgen hoor, wij weten zeker dat we op haar kunnen rekenen.

Tamara
Tamara (linksboven) draagt dit jaar de verantwoordelijkheid over de consumptie als nieuwe Commissaris Food & Beverage. Nou dat beverage gedeelte gaat wel lukken, want bier drinken? Dat kan ze wel! Maar ook het eten regelen zal haar wel lukken hoor. Het liefst eet ze lekker vaak sushi. Toch kookt ze vaker een lekker studenten-pastaatje, is nou eenmaal makkelijker. Ze is dit jaar de oudste van de groep, dus haar moeder instincten zullen hopelijk snel naar voren komen om ervoor te zorgen dat alle eerstejaars netjes hun bordje leeg eten. Kortom, een hele goede opvolger van onze eigen Marit.

Ralf
Ralf (linksonder) mag zich dit jaar lekker veel bezig houden met alle spellen die we tijdens de introductie zullen ondernemen. Hij is namelijk de Commissaris Sport & Spel. Hij is al heeeel lang voor deze functie aan het oefenen door alles te geven bij voetbalvereniging OFB. Al speelt hij wel erg diep in de kelderklasse, maar dat maakt ons natuurlijk niks uit. Ralf is dit jaar de enige eerstejaars en de jongste in de commissie. Hij is gelukkig ook de langste, dus op hem neerkijken zal lastig worden. Ook Ralf zal in ieder geval een heel mooie toevoeging zijn aan ons team. 

Jeroen
Als je aan Jeroen (rechtsonder) vraagt wat zijn hobby’s zijn, haalt hij bedenkelijk zijn schouders op. Dat is fijn voor ons, want dan heeft hij alle tijd voor de IntroductieCommissie. Jeroen is creatief, dus hij is een Commissaris Promo bij uitstek! Vorig jaar heeft hij al warmgelopen als intro-papa, maar dit jaar is hij klaar voor het echte werk. Zie jij straks prachtige edits van de IC? Dan zijn deze gemaakt door onze Jeroen! Hij heeft ook een handje vol theater ervaring waardoor hij niet meer zo veel schaamte kent. Hij is dus helemaal ge(pro)motiveerd om alles te geven voor deze introductie.

Nogmaals, wij hebben er heel veel zin in. We kunnen echt niet wachten, dus we gaan maar weer meteen aan de slag!
Groetjes,
De IC 2022-2023

IMG_1622-01_1.jpeg

Introductiecommissie 2021-2022

Hey daar! Introductiecommissie, aangenaam. Het is nog even wachten op de zomer van 2022, maar wij kunnen nu al bevestigen dat het een adembenemende introductietijd gaat worden. Zet u allen schrap voor sprankelend hoogtij in de vorm van triomfantelijk fuif en tijdverdrijf, ahem.

Isabel (rechtsboven) is dit jaar onze voorzitter. Zij heeft vorig jaar al ervaring in de IC opgedaan als penningmeester maar was dit jaar klaar voor een grotere uitdaging. Erg handig, Isabel wordt elke dag één minuut voor haar wekker wakker, waardoor zij zich nooit zal verslapen voor een vergadering! Deze eigenschappen maken haar daarom de perfecte voorzitter dit jaar!   

Linksonder staat Jolet
Secretaris is ze net
Klimmen vindt ze vet
Feestje met de hele flat
Kijkt op Funda voor de pret
Leest graag boek met kat op bed
Kijkt foute soap op internet
Notuleert als een raket
Nimmer gaat ze bad

Ramon, die toffe gozer links, is onze penningmeester dit jaar. Hij woont in een klein boerendorp dus moet voor alle afspraken minstens een half uur fietsen. Blijkbaar word je daar een slimme knaap van want de geldzaken heeft Ramon op een rijtje als geen ander. Gamen op de PlayStation of Switch doet hij graag, vergezeld door zijn labrador Jip. Ook is hij regelmatig te vinden op het voetbalveld, waar hij net zo’n teamspeler is als in onze commissie.
 
Marit (midden links) is commissaris food & beverage. Haar hobby’s zijn onder andere koken en bakken dus food & beverage is haar op het lijf geschreven. Met haar uitzonderlijk goede smaak gaat zij dit jaar de lekkerste hapjes en drankjes bedenken. Wees wel lief tegen Marit, anders laat ze je straks in een giftige appel bijten ;)
 
Falhéru (rechtsonder) is dit jaar commissaris sport & spel. Zij is vaak op de tennisbaan te vinden en haar favoriete vakantie is een wintersportvakantie. Verder vindt ze het ook erg leuk om te schilderen, het liefst onder het genot van een wijntje :). Met haar creativiteit en sportiviteit gaat zij dit jaar de leukste spellen bedenken voor het introkamp!

Jens, midden rechts, is een creatief joch dat graag rondkloot in Photoshop. Vandaar zijn functie dit jaar, commissaris promo. Hij ontwerpt hier en daar wat dingetjes maar vindt het vooral jammer dat niemand zijn stukjes op de website leest.

ic_ig.jpg

Introductiecommissie 2020-2021

Wij zijn de introductiecommissie van 2020-2021! Jaja, wij zijn die waaghalzen die in dit gekke corona jaar toch een introductie gaan plannen. Of het nou online moet of we lekker op pad kunnen, wij gaan er sowieso een feest van maken!!!!! Maar laten we ons eerst even netjes voorstellen.

Jelmer (linksboven) is dit jaar de voorzitter. Hij is een rot in het vak, vorig jaar heeft hij al een stoeltje van de IC verwarmd als Commissaris Sport & Spel. Dit jaar neemt hij de touwtjes zelf in handen en probeert hij met zijn rustige karakter de dames (en hun geweldige ideeën) in het gareel te houden. Met zijn 2.02 meter kan hij het in ieder geval makkelijk overzien.

Kirsten (bovenste rij, midden) is dit jaar de secretaris. Zij is de allerbeste secretaris EVER omdat 1. zij sneller typt dan het licht en 2. haar niets ontgaat (behalve soms de mail in de inbox hihi). Met Maltesers en poke bowls maak je Kirsten dolenthousiast, altijd handig om te weten ;) Sportiviteit is bij Kirsten niet echt te vinden (gelukkig hebben wij daar Marije voor), maar de stemming erin brengen kun je aan Kirsten wel overlaten.

Dan hebben we Isabel (rechtsboven). Penningmeester in hart en nieren. Rekenen is Isabel haar ding en sparen is ook altijd een van haar kwaliteiten geweest. Isabel is onmisbaar want met de ideeën van de groep zouden we misschien geld moeten lenen van Willempie en Maxima, maar zij houdt alles netjes in de gaten. Het geld vloeit wel degelijk bij Isabel als het gaat om wijn (maarja wie heeft dat nou niet?).

Hannah (linksonder) is dit jaar Commissaris Promo. Met haar lichte instagramverslaving is zij gemaakt voor haar functie. Als je eindeloos wilt kletsen dan zit je bij Hannah goed. Soms moet je haar zelfs even op de vingers tikken zodat jij ook iets kan zeggen. Dit is natuurlijk puur enthousiasme. Hannah is dol op themafeesten, van 80’s tot Poolparty, alles vindt ze geweldig. Het uitzoeken van de thema-outfitjes is dan ook al een feest opzich. Dit is hartstikke handig voor het introductiekamp. 

Zoals eerder gezegd hebben wij Marije voor de sportiviteit. Marije (onderste rij, midden) is dit jaar Commissaris Sport & Spel. Zij is van alle markten thuis: dansen, tennis, snowboarden, skiën en ga zo maar door. Tot haar 18e voetbalde ze zelfs bij de jongens. Winnen zit in haar bloed waardoor verliezen soms wat hard aan kan komen. Al deze eigenschappen maken haar perfect voor de functie Commissaris Sport & Spel.

Last but definitely not least: Zayra (rechtsonder). Zayra is geboren voor haar functie Commissaris Food & Beverage. Zij heeft ooit de fout gemaakt om wasmiddel te drinken omdat zij dacht dat het ranja was. Van deze fout heeft zij geleerd waardoor zij een echte fijnproever is geworden. Vroeger wilde ze zelfs kok worden maarja toen kwam CIW om de hoek kijken. Wij hebben het volste vertrouwen in Zayra dat zij wat culinaire hoogstandjes gaat bedenken. 


Wij hebben er mega veel zin in!!!

Tot lateerrrrr

Collage_feest.jpg

Introductiecommissie 2019-2020

Heyhoihallo lieve Sjaars, mentorpapa’s en -mama’s en alle andere SV Contact stalkers,

Met trots presenteren wij onszelf: de introductiecommissie van 2019-2020! Zoals jullie aan onze foto kunnen zien zijn wij zowel het zonnetje in als buitenshuis dus het belooft een stralend spektakel te worden. 

Julie (linksboven op de foto) is onze beauty en brains, oftewel onze voorzitter! Julie zorgt ervoor dat er ook echt wat geregeld wordt en we niet te veel door elkaar heen schreeuwen tijdens de vergadering, wat niet altijd even makkelijk is met dit hoopje hysterische fanatiekelingen. Toch hebben wij er zelf alle vertrouwen in dat Julie ons naar de top gaat leiden en we de vetste intro ooit gaan neerzetten!

Dit jaar is Eva (een na rechtse, onderste rij) onze secretaris, oftewel ons collectieve geheugen op pootjes dat ervoor zorgt dat we niet al onze geweldige ideeën vergeten. Naast dat ze heel lief en gezellig is, heeft Eva sneaky tactieken om iedereen bij de les te houden: geheime woorden in de aantekeningen om te kunnen zien of we wel gebruik maken van al haar harde werk. Pas dus op, je houdt haar niet zo snel voor de gek! Daarnaast is Eva de baas over onze mailbox, dus al jullie liefdesbrieven komen bij haar terecht. <3

Onze Didi (onderste rij, rechts) zal er dit jaar voor zorgen dat niemand omkomt van de honger. Als commissaris Food & Beverage is zij verantwoordelijk voor het welzijn van al onze magen en ook ons humeur want als we allemaal hangry zijn wordt dat hele introkamp vet ongezellig ):  Gelukkig voor ons allemaal is Didi zelf ook wel een snackbek, dus dat moet wel goedkomen. En zolang ze genoeg pils inslaat hoor je ons niet klagen. 

Pepijne (rechtsboven) is ons rekenwonder, en daarom Op onze monnie. Deze bossbitch zorgt er als onze penningmeester voor dat er niet te veel geld uit onze portemonnee slide en we genoeg hebben om alles te betalen. Daarnaast is Pepijne stiekem professioneel partyanimal, dus tijdens de feestjes zul je haar wel zien shinen. 

Jelmer (die langnek op de foto) zorgt als enige jongen voor wat meer ballen binnen onze commissie, en daarom is hij dus ook onze sport- en spelman. Voor opgelopen spierpijntjes of nieuw gekweekte abs mag je Jelmer aansprakelijk stellen, al mag je ook zeker met een grapje bij hem aan komen kloppen (lees: rennen). En nee, je bent dus niet in het sprookjesbos van de Efteling beland, Jelmer is gewoon een beetje aan de lange kant.

Tot slot ben ik er zelf ook nog, Sanne, en ik mag dit jaar voor de promo zorgen. Dit heb ik waarschijnlijk te danken aan mijn gigantische diy-whatsappstickers-archief (ja sommige mensen (ik) hebben daar tijd voor). Naast dat ik graag door vergaderingen heen schreeuw (sorry Julie) ben ik fan van slechte woordgrapjes en natuurlijk van mijn mede-commissieleden!


Wij hebben er bizar veel zin in!

Lieve groetjes

Jullie IC 2019-2020iiiccc.jpeg

Introductiecommissie 2018-2019

Lieve kinders, aankomende mentoren en andere burgers,

De IC heeft dit jaar meer vertrouwen dan ooit. We willen dit jaar het beste kamp, het beste thema
en eigenlijk gewoon de beste commissie ooit neerzetten. En we hebben al de beste start gemaakt:
de Commissieslag winnen! Om onze superioriteit dit jaar aan te geven zijn wij koninklijk op de foto
gegaan, als prinsen, prinsessen en echte winnaars. Stiekem konden we hierbij ook onze kinderdroom
in vervulling laten gaan want, zeg nou zelf, elk kind wil prins of prinses worden later (en sommigen
van ons willen dat nog steeds). Om op koninklijke wijze verder te gaan hierbij de IC voorgesteld op
constitutionele volgorde:

Te beginnen met onze voorzitter Nick. Dit jaar wordt de zesde keer dat deze doorgewinterde CIW-er
meegaat op kamp. Zelfs wij zien Nick dus wel een beetje als onze papa en met vragen kunnen zowel
kids als mentoren naar Nick toe. Probeer je vragen wel goed te formuleren, want Nick is allergisch
voor taalfouten. Hij vind woordgrapjes daarentegen wel weer heel leuk.

Dan onze secretaris Maas uit Maas-tricht (haha sorry Maas). Naar eigen zeggen is Maas’ favoriete
hobby sporten. Ondanks dat Maas heel chill overkomt kan hij behoorlijk fanatiek zijn en helpt hij ons
dus zo naar de overwinning van de Commissiebattle. Als je wilt lachen moet je tijdens het kamp een
slak naar Maas brengen, hij heeft namelijk een doodsangst voor slakken.

Hierna komt onze lieve penningsmeester(es) Felicia. Zij gaat dit jaar de moeilijke taak op zich nemen
om onze begroting te maken. Ook moet zij ervoor zorgen dat wij met onze wilde plannen niet teveel
geld uitgeven. Dit laatste gaat nog best lastig worden want voor een penningmeester kan Felicia
zorgwekkend slecht met geld omgaan. Hopelijk kan Felicia ervoor zorgen dat we met winst dit jaar
afsluiten. Wil je indruk maken op Felicia? Koop haar om met koffie.

Commissaris Sport en Spel is Pascal. Ondanks dat Pascal soms vergeet dat we een
vergadering/foto/taak hebben is ook hij een aanwinst voor ons team. Iets minder leuk feitje over
Pascal is dat hij niet van kaas houdt, maar zijn lievelingseten is dan ook bier en gelukkig voor Pascal
zit daar geen kaas in. Bereid je voor op veel sporten, want zelf is deze commissaris sport en spel
misschien een beetje lui, hij vindt het wel leuk om anderen te zien rennen.

Dit jaar gaat Grace ons van voedsel en vloeistof voorzien, ze is namelijk onze commissaris Food &amp;
Beverage.  Wil je een extra schepje eten? Geef Grace een danoontje of fristi! Wordt ze blij van.
Gelukkig voor ons weet Grace dat je courgette wel moet koken en niet rauw moet eten. Het zou
toch zonde zijn als we allemaal een voedselvergiftiging oplopen op kamp.

En dan hebben we natuurlijk het beste voor het laatste bewaard. Dit jaar zal ik, Megan, de Promo op
me nemen. Om nog een beetje bescheiden te blijven en niet alleen te vertellen hoe geweldig ik
eigenlijk ben, zal ik ook eenslechte eigenschappen noemen: plannen is niet mijn grootste talent en
hierdoor ben ik soms “fashionably late”. Fun fact: ik houd meer van wijn dan van bier.
Wij hebben er in ieder geval heel veel zin in, zoals ’t heurt.

Hoogachtend,
De Introductiecommissie 2018 - 2019

IC_18-19.png

Introductiecommissie 2017-2018

Hihahoi,

De IC voelt zich dit jaar experimenteel als nooit tevoren! We leven ons in in de eerstejaars door de kleine kinderen in ons los te laten. Verbazingwekkend genoeg ligt bij sommige IC-leden dit innerlijke kind niet eens zo ver onder de oppervlakte *kuch* DE MANNEN *kuch*. Anyway, hier zijn de schoffies van links naar rechts:

Nyota (spreek uit “Niejooooooothhhaaa”, vindt ze fijn) is secretaris, en ze houdt van kip. Verder heeft ze ook nog wel wat hobby’s en een persoonlijkheid enzo, maar die worden als we even eerlijk zijn gewoon overschaduwd door de liefde voor kip. Moving on.

Mees is dit jaar commissaris promo, en zoals te merken valt aan dit goddelijke introstukje is hij geschapen voor deze taak. Daarnaast heeft Mees ook de functie van lolbroek op zich genomen, in samenwerking met Nick als grapjas.

Nick, zoals gezegd de grapjas, is commissaris sport & spel. Dit betekent dat wij hem er van moeten weerhouden alleen maar drankspellen in te plannen, en dat de tequilarace waarschijnlijk echt moordend zal zijn dit jaar. Zij die gaan sterven groeten u.

Alyssa is gepromoveerd tot voorzitter, een zware taak met dit zooitje ongeregeld. Ze zal de gehele commissie aansporen de zorgen en stress weg te drinken, zolang het maar bij haar thuis gebeurt want anders moet ze fietsen.

Lucy is penningmeester, een taak die in de praktijk ongeveer neerkomt op “bij ieder goed idee keihard schreeuwen dat we geen geld hebben”. Ohja en een begroting bijhouden ofzo, maar dat komt na het schreeuwen. Opvallend: Lucy houdt niet van kip.

Songa is commissaris food & beverage, wat echt supergrappig is omdat het meerendeel van de ‘beverages’ uit alcohol bestaat en Songa 17 is. Hahaha 17. Goed, nu dat uit de weg is: Songa is de enige sjaars die het aandurfde bij de IC te gaan dit jaar, wat dapper is want we zijn allemaal heel eng.


IC1718.PNG

Introductiecommissie 2016-2017

Heel het jaar door blijft het een beetje de vraag wat de introductiecommissie van SV Contact allemaal aan het doen is. De leden zijn aanwezig op borrels en feesten, maar daar blijft het ook bij. Toch is deze commissie heel het jaar door keihard aan het werk om een geweldige introductie voor de eerstejaars te organiseren. De facultaire introductie en het kamp zorgen ervoor dat de eerstejaars ‘student-proof’ worden gemaakt en met heel wat minder zorgen naar de colleges gaan om aan hun studie CIW te beginnen.

De IC bestaat dit jaar uit algemeen lid Alyssa, commissaris Sport & Spel Mees, commissaris Food & Beverage Simonette, penningmeester Max, secretaris Lisa en voorzitter Stef. Lijkt het jou leuk om deel te nemen aan een heel hechte commissie? En houd jij wel van een feestje? Geef je dan op voor de introductiecommissie!

Onze sponsoren