Redactiecommissie

Redactiecommissie (RedaCie)

De Redactiecommissie is verantwoordelijk voor de creatie van ons verenigingsblad, de Com’Info. Het blad verschijnt vier keer per jaar, en staat vol met leuke en interessante artikelen over het studentenleven, de vereniging, en actuele studiegerelateerde onderwerpen! De Com’Info is helemaal gratis, en wordt uitgegeven op abonnementsbasis. Eerstejaarsstudenten krijgen hem sowieso in de brievenbus, ouderejaars kunnen zich hier inschrijven! 

Heb jij een passie voor schrijven en zou je dolgraag je steentje bij willen dragen aan de Com’Info? Aanmelden kan aan het begin van het studiejaar in september, of je kunt later aansluiten (stuur dan even een mailtje naar bestuur@svcontact.nl)

Redactiecommissie 2023-2024

Lieve contacters!

Ook dit jaar gaan wij als redactiecommissie weer voor jullie aan de slag om vier super leuke edities van de Com’Info in elkaar te zetten. Elk kwartaal verschijnt er weer een GRATIS Com’Info bij jullie op de deurmat waar jullie volop van kunnen genieten. Als eerstejaars hoef je zelfs niets zelf te doen en komen de Com’Info’s op magische wijze bij jou terecht! Als ouderejaars kan je je inschrijven voor het ontvangen van de Com’Info, wat volgens ons een heel goed idee is. We zijn dit jaar met een kleine maar gezellige groep van maar liefst vijf redacteuren. Ondanks dat we dit jaar met een kleinere groep zijn dan voorgaande jaren hebben we heel veel zin in dit jaar en zijn we van plan om jullie omver te blazen met de stukken die we gaan schrijven!

De vijf commissieleden die jullie in 2023/2024 gaan verrassen met leuke, originele en vooral vermakende artikelen zijn: 

Falhéru (rechtsboven) is dit jaar hoofdredactrice en eindverantwoordelijke over de Com’Info’s die op jullie deurmat verschijnen. Haar favoriete bezigheid is rondstruinen in de Broese op zoek naar nieuwe boeken die ze kan lezen. Als echte boekenwurm is de rol van hoofdredactrice op haar lijf geschreven en kijkt ze er erg naar uit om jullie te voorzien van de leukste artikelen. 

Sebastiaan (tweede van rechtsboven) is dit jaar naast redacteur ook nog eens onze secretaris. Met zijn vingervlugge typeskills zet hij ons gekakel tijdens de vergadering op papier en maakt er een samenhangend verhaal van. Daarnaast is hij elk weekend te vinden in zijn lokale boekwinkel, dus voelt zich helemaal thuis in de RedaCie!

Danique (linksboven) is dit jaar zowel redactrice als vormgeefster van de Com’Info. Een echte multitasker als je het ons vraagt. Met al haar creatieve skills gaat ze de mooiste bladen in elkaar zetten waar jij als lezer natuurlijk ultiem van gaat genieten.

Suela (tweede van linksboven), onze creatieve duizendpoot, vervult dit jaar zowel de rol van redactrice als vormgeefster! Als enthousiaste lezer kijkt ze ernaar uit om jullie te voorzien van leuke, grappig en boeiende artikelen, uiteraard allemaal gepresenteerd in een leuk jasje. Suela staat te popelen om haar passie voor schrijven en vormgeven met jullie te delen en ervoor te zorgen dat de Com'Info dit jaar wederom een bron van plezier zal zijn!

Lars (linksonder) is dit jaar een van onze redacteurs. Als doorgewinterde contacter weet hij van alles te vertellen over de vereniging en haar leden. Met een tikkeltje humor of zelfspot gaat hij zijn hersenspinsels vertalen tot artikelen.

Michelle (rechtsonder) is onze laatste, maar zeker niet de minste, redactrice. Ze klad elk blaadje in zicht vol met iets creatiefs, en zet de allerleukste pagina’s en columns op papier!

DSC_0202.JPG
RedaCie 23-24

Redactiecommissie 2022-2023

Hoi lieve Contacters!

Dit jaar gaan we met een iets kleiner clubje dan voorgaande jaren (lees: slechts zes man) aan de slag om jullie te voorzien van de Com’Info’s. Klein maar krachtig. Samen zullen we vier bladen in elkaar zetten, wat betekent dat jullie elk kwartaal een editie op de deurmat kunnen verwachten. Voor de ouderejaars onder ons, die onze uitgaves graag willen lezen (en natuurlijk wil je dat), vergeet je niet in te schrijven! Je betaalt er niets voor :D. 

Onze RedaCie bestaat uit vijf enthousiaste eerstejaars en één versleten derdejaars. Genoeg nieuwe energie dus om jullie te voorzien van een aantal spetterende Com’Info’s. Omdat iedereen van de RedaCie leuke/leerzame/grappige/treurige (en ga zo maar door) artikelen zal schrijven, zijn de rollen niet zo zwart-wit verdeeld als vorige jaren wellicht het geval was. Toch hebben ook wij verschillende functies binnen de commissie.

Alvast veel leesplezier gewenst en lieve groetjes van ons,

RedaCie 2022-2023


Voorstelronde

Lotte is dit jaar de hoofdredactrice en eindverantwoordelijke voor vier edities van de Com’Info. Met haar 21 jaar is ze de oudste van de RedaCie – maar zeker niet de wijste – en als derdejaars studeert ze binnen onze commissie het langste CIW. Gevoelsmatig is ze dus de oma van het stel. Wat dit gevoel versterkt is het feit dat ze graag breit en haakt, dus ze vreest dat het greintje jeugdigheid wat ooit in haar zat, haar inmiddels wel heeft verlaten. Gelukkig heeft ze vijf piepjonge eerstejaars onder haar vleugeltjes zitten, die samen met haar hippe en #relatable stukjes zullen schrijven. YOLO toch?

Brechtje is 20 jaar en eerstejaars CIW-student. Dit jaar is zij de secretaris van de Redactiecommissie. Naast deze functie zal ze zich ook bezighouden met het schrijven van stukjes voor in de Com’Info, wat goed bij haar past, omdat ze erg houdt van lezen en schrijven! :)

Suzanne is 18 jaar en verzorgt dit jaar de vormgeving van de Com’Info. Ook zij is één van de piepjonge eerstejaars, die er naar uitkijkt om de komende edities van het verenigingsblad in elkaar te zetten. Natuurlijk is ze altijd in voor een drankje en gezelligheid, maar dat moet ook wel als je in de horeca werkt. In de vrije tijd die ze over heeft, houdt ze er van om creatief bezig te zijn met schilderen en schrijven. Daarom heeft ze er vooral heel veel zin om dit jaar deel uit te maken van de RedaCie!

Bram is 18 jaar, eerstejaars en één van de redacteuren van deze commissie. Zoals je waarschijnlijk al hebt gelezen, is hij de enige jongen van het clubje. Hij ziet het dan ook als zijn taak om ervoor te zorgen, dat de Com’Info niet de nieuwe Linda of Cosmopolitan gaat worden (hoe leuk sommigen dat ook zouden vinden). Als hij hier niet mee bezig is, kun je hem onder andere vinden bij Olympos op het volleybalveld. Als het even kan, staat hij op vrijdagavond ook graag op de bowlingbaan. Qua balgevoel zit het dus wel goed. Nu maar zien of hij ook gevoel voor tekst heeft.

Eva is 18 jaar, eerstejaars CIW student en redacteur binnen de RedaCie. Ze houdt van koken, lezen, gamen en gewoon creatief bezig zijn. Ze heeft nooit eerder meegewerkt aan een blad, maar hoopt met een achtergrond in theater en debat wel leuke verhaaltjes te smeden. Ze gelooft dat jullie dit jaar met plezier de Com’Info gaan lezen!! xx 

Nikki is dit jaar ook één van de algemene redacteuren van de Com'Info. Super spannend, maar ook hartstikke leuk! Als redacteur is zij (mede)verantwoordelijk voor het schrijven van de leuke, interessante, grappige en soms misschien ontroerende artikelen die bij jullie op de mat zullen vallen. Hoewel ze niet eerder aan zoiets heeft gewerkt, denkt ze toch wat te kunnen toevoegen door: (1) haar schrijfervaring als eindeloze lijstjesmaker en (2) het zijn van een amateurschilder met een goede dosis creativiteit. Daarnaast doet ze alles natuurlijk met de rest van de kleine, maar krachtige RedaCie. Ze heeft er al heel veel zin in!

WhatsApp_Image_2023-01-15_at_22.36.16.jpeg

Redactiecommissie 2021-2022

Lieve Contacters,

Bij deze presenteren wij de Redactiecommissie van 2021/2022. Als grootste commissie van de vereniging gaan wij ons best doen om de mooiste bladen voor jullie te maken. Vier keer per studiejaar brengen wij een mooie editie uit die jullie als contacters gratis kunnen krijgen. Met maar liefst 12 gezellige, spontane en serieuze commissieleden gaan wij aan de slag. Ook is het dit jaar weer tijd voor interessante, leuke, grappige en kritische artikelen die wij met liefde gaan schrijven. We gaan er een onvergetelijk jaar van maken en hopen jullie te verblijden met de mooiste Com’Info!

De 12 commissieleden van 2021/2022 zijn: 

Hoofdredactrice: Helen van Roy

Secretaris: Naomi Roijen

Vormgeefsters: Lisa Morskate, Eva Schram

Redacteuren: Wessel Aukema, Sigrid de Boer, Elodie Guillanneuf, Amber Schoonderbeek, Nura Babol, Isabelle Ashton, Roos van den Assem, Liset van Gemeren

Pink_Gold_Collage_Photo_Instagram_Post-2.png

Redactiecommissie 2020-2021

Hallo mede-contacters!

Dit jaar hebben we weer ons best gedaan om een leuke groep contacters samen te stellen met een voorliefde voor schrijven en vormgeven. De (digitale) redactie bestaat dit jaar uit maar liefst negen enthousiaste CIW-ers. Dit jaar zijn wij er meer dan ooit op gebrand om jullie tijdens de coronaperiode en daarna (wanneer dat ook moge zijn) te vermaken met onze – hopelijk – grappige, kritische en interessante artikelen. We proberen out of the box te denken om jou de leukste en origineelste verhalen te brengen. En dat vier keer per jaar. Daarvoor houden we lange, maar gezellige, online brainstormsessies en appen we er wat op los. Alles voor de beste Com’Info! 

En het mooiste is: de Com’Info kun je als contacter helemaal gratis ontvangen!

De negen meiden die dit jaar met hart en ziel werken aan de vier verenigingsbladen van 2020-2021 zijn: 

Hoofredactrice: Luna Dral

Secretaris: Esther Bennis

Vormgeefster: Lisa Morskate

Redacteuren: Michelle Broer, Anne Schiphof, Meike Kooistra, Amber Schoonderbeek, Maaike Ras, Charlotte van Almenkerkimage0.png

Redactiecommissie 2019-2020

Bij deze stel ik jullie voor aan de redactiecommissie 2019-2020! Vier keer per jaar gaan we met zijn tienen met veel plezier aan ons verenigingsblad werken: de Com’Info. In de Com’Info is ruimte voor humoristische rubrieken, kritische panels, diepgaande interviews en, voor CIW-studenten, interessante artikelen; voor ieder wat wils dus. Iedere Contacter kan de Com’Info gratis op zijn deurmat laten vallen. Wij van de redactiecommissie wensen jullie alvast veel leesplezier!


De redactiecommissie van 2019-2020 uit:

Hoofredactrice: Esther Bennis

Vormgeefster: Andrea van Reenen

Eindredactrices: Anne Schiphof en Marjolein Wesselink


Redacteuren: Luna Dral, Michelle Broer, Marije van Tiel, Camillia Stokman, Heleen Roseboom en Lydian Vandermaelen


Schermafbeelding_2019-11-30_om_16.41.55.png

Redactiecommissie 2018-2019

Welkom bij de redactie! Met een gezellige groep Contacters, 12 om precies te zijn, maken wij dit jaar
het verenigingsblad, de Com’Info. Deze maken wij vier keer per jaar en staat boordevol artikelen over
relevante onderwerpen, interviews, panels en andere vaste rubrieken. Per editie komen we drie keer
bij elkaar; een keer om te vergaderen, een keer voor het panel en een keer voor het verzenden en
bewonderen van de nieuwste editie. Met name deze 1 e twee lopen vaak lekker uit de hand wat
betreft de tijd, omdat we regelmatig veel te veel ideeën hebben en het veel te gezellig is! Het blad
valt bij alle eerstejaars vanzelf op de mat, maar mocht je ouderejaars zijn en de Com’Info alsnog
willen ontvangen (natuurlijk wil je dat) dan kun je je hier gratis abonneren.

De redactiecommissie van 2018-2019 bestaat uit de volgende toffe Contacters:

- Redacteuren: Anouk Weverling, Evie Lukassen, Julia Folkertsma, Lieke van de Poll, Michelle
Broer, Nienke Dral, Rinske Heuker, Vincent Lindeman
- Eindredactie: Dian Visser, Gabriëlla Vosters
- Vormgeving: Andrea van Reenen
- Hoofdredactie: Myrthe Schooten

Groepsfoto_1.jpg

Redactiecommissie 2017-2018

Heb je zin in wat ontspanning na een drukke dag studeren, maar wil je ook nog een beetje kennis opdoen? Geen probleem! Wij van de Redactiecommissie gaan ervoor zorgen dat jullie 4 keer per jaar een blad vol interessante artikelen opgestuurd krijgen. Zo zullen we bijvoorbeeld schrijven over maatschappelijke kwesties en zaken die ons als communicatiewetenschappers – waarschijnlijk – erg zullen boeien. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met de vier richtingen binnen de studie.

Daarnaast zijn er ook nog een paar vaste rubrieken die alles te maken hebben met Contacters zelf. Zo testen wij met het panel voor jullie de beste drankspelletjes of andere belangrijke studentenzaken en vragen we iedere editie iemand om ons mee te nemen naar zijn of haar favoriete plek in Utrecht. Ook is er natuurlijk de gevreesde Com’Mavo, waar alle Contactroddels verspreid kunnen worden. Het blad is elke keer weer anders en het heeft voor ieder wat wils. Veel leesplezier!

De Redactiecommissie van 2017-2018 bestaat uit:

Hoofdredactrice: Dian Visser

Vormgeefster: Myrthe Schooten

Eindredactrice: Gabriëlla Vosters

Redacteuren: Marlot Bastiaenen, Nienke Dral, Nyota Kanyemesha, Evie Lukassen en Li-An Mulder

redaCie1718.PNG

Redactiecommissie 2016-2017

Onder het motto ‘kritisch met een knipoog’, werkt de redactiecommissie vier keer per jaar met hart en ziel aan de Com’Info. De redactiecommissie zorgt ervoor dat elke editie weer even informatief als vermakelijk is, en zowel spraakmakend als toegankelijk. Van interviews met alumni en nuttige artikelen over Masters en studeren in het buitenland tot roddels, drankspellen en hilarische stellingen – in de Com’Info vind je het allemaal. Daarnaast wordt kritische onderzoeksjournalistiek ook niet geschuwd, waarbij gefocust wordt op thema’s die gerelateerd zijn aan de studie, zoals communicatie, taal en nieuwe media. Kortom: in de Com’Info is voor elk wat wils!

De Redactiecommissie 2016-2017 bestaat uit:

Hoofdredacteur: Christa Meelker
Eindredacteur: Denise Hamstra en Laura Berghuis
Vormgever: Myrthe Schooten
Redacteuren: Emma van der Sloot, Brittany van Engelenhoven, Dian Visser, Lisann van den Berg, Marloes Bakuwel, Joriaan de Gruijl, Yenny Luu en José de Raad

Onze sponsoren