Rechtbank Midden-Nederland

Annemijn - Rechtbank Midden-Nederland

Annemijn heeft van september tot februari stage gelopen bij de rechtbank Midden-Nederland. Benieuwd hoe zij dit heeft ervaren? Lees vooral verder!

 Hoe heb je je stage ervaren?
Ik vond de stage vooral ontzettend leuk. Het team waarin ik stage liep, heeft mij met open armen ontvangen en ik voelde mij gelijk onderdeel van het team. Daarnaast vond ik het een ontzettend interessante werkomgeving. 

Wat voor taken had je als stagiair en kreeg je veel vrijheid in deze taken?
Ik heb heel veel verschillende dingen gedaan. Eén van mijn vaste taken was het maken van de persrollen. Dit is een lijst met rechtszaken die de komende week zullen plaatsvinden, zodat de pers kan kijken of er voor hen interessante zaken zijn. Daarnaast heb ik meerdere persberichten geschreven over opvallende rechtszaken. Ook heb ik verschillende berichten geschreven voor het intranet van de rechtbank en ben ik bij politierechterzittingen aanwezig geweest om deze te streamen naar scholieren/studenten. Tijdens mijn stage kreeg ik alle ruimte om aan te geven wat ik graag zou willen doen en waar mijn interesse ligt. 

 In hoeverre denk je dat je stage heeft bijgedragen aan je studie?
Voor mij was dit een van de leukste onderdelen van mijn studie. Ik vind CIW een vrij theoretische studie en miste heel erg de aansluiting op de praktijk. Mijn stage heeft ervoor gezorgd dat ik een beter beeld heb van mijn toekomstig werkveld en dat ik weet wat ik kan verwachten in de toekomst wat betreft de arbeidsmarkt. 

Wat is het belangrijkste/waardevolste dat je hebt geleerd tijdens je stage?
Het belangrijkste dat ik heb geleerd, is dat je beter voorbereid bent op de arbeidsmarkt dan je denkt. Hoewel ik niet veel praktische informatie van CIW heb gebruikt tijdens mijn stage, ging de stage mij goed af en leer je gaandeweg van alles. 

Praktische zaken

Kreeg je een stagevergoeding?
Ja! Ik kreeg maandelijks een stagevergoeding van 500 euro. 

Hoe ben je aan je stageplek gekomen?
De vorige stagiair van de rechtbank was ook een CIW-student. Zij heeft de vacature gedeeld in een Facebookgroep met andere CIW-studenten. Toen ik de vacature voorbij zag komen, heb ik gelijk gereageerd. 

Hoe was het contact met je stagebegeleider en de universiteit?
Ik had wekelijks een “bila” met mijn stagebegeleider om te bespreken hoe mijn week was gegaan en wat er allemaal nog op de planning stond. Ondanks dat ik mijn stagebegeleider dagelijks sprak, vond ik dit moment erg fijn. Vanuit de universiteit heb ik een stagedocent toegewezen kreeg. Met hem heb ik de afspraak gemaakt dat ik hem kon contacten als ik hem nodig had, maar dit is (gelukkig) niet nodig geweest. 

​​​​​​​Tips

Mijn grootste tip is om het gewoon te doen! Wees niet bang om fouten te maken, je bent er, hoe cliché ook, om te leren. Bedenk van te voren wat voor soort stage je zou willen doen. Wil je echt de media kant op of wil je je liever bezighouden met de communicatie binnen een organisatie? Heb het er vooral ook over met je vrienden en vraag naar hun ervaringen.

Afbeelding_1_Annemijn.jpg

Onze sponsoren