Praktische informatie

Praktische informatie

Denk jij er over na om een stage te gaan lopen binnen de opleiding Communicatie- en informatiewetenschappen? Ontzettend leuk, maar hoe regel je zo’n stage nu? Handige links en andere informatie is te vinden op deze pagina, zodat je jouw stageperiode een goede start heeft.
Twijfel je nog en lijkt een stage lopen je wel leuk, maar weet je niet hoe deze in je studie past? Maak dan een afspraak met de studieadviseur. Jullie kunnen dan samen kijken hoe je dit vorm kunt en wil geven!

Tijdens de bacheloropleiding CIW is het mogelijk om binnen je vrije keuze ruimte een stage te lopen om op deze manier ervaring in de praktijk op te doen. Want wat leren we nu eigenlijk bij CIW? Op de stagepagina van de Universiteit Utrecht kun je alle informatie vinden die je nodig hebt! Hier vind je onder andere een uitgebreide handleiding en een heel stappenplan dat je af kunt werken, zodat je zeker weet dat je aan alles hebt gedacht. Wil je in één oogopslag een beknopter stappenplan, bekijk dan de infographic van het stappenplan voor een bachelorstage!

Het regelen van een stage kan best lastig lijken, maar gelukkig heeft de Universiteit Utrecht stagecoördinatoren die je graag helpen met oriëntatie op of een zoektocht naar een stage! De opleiding CIW valt onder twee verschillende departementen: Taal, Literatuur en Communicatie (TLC) en Media en Cultuurwetenschappen (MCW). Hierdoor hebben wij als CIW’ers zelfs beschikking tot twee coördinatoren. Wil je een stage lopen die meer betrekking heeft op media en cultuur, dan helpt Marleen Schans (m.l.schans@uu.nl) je graag verder op weg. Voor stages met betrekking tot taal en communicatie ben je bij Karen Schoutsen (stagetlc@uu.nl) aan het juiste adres. Weet je niet wie van de twee je moet contacteren, beantwoorden ze die vraag natuurlijk ook met liefde voor je. Schroom dus niet om contact met ze op te nemen!

Tot slot organiseert SV Contact elk jaar in samenwerking met de stagecoördinatoren een stagevoorlichting, waarin meer wordt verteld over het lopen van een stage. Je kunt hier daarnaast natuurlijk ook al je vragen kwijt. Houd dus vooral de socials en verenigingsagenda in de gaten om deze niet te missen!

Heb je nu nog steeds geen idee wat voor mogelijkheden de opleiding Communicatie- en informatiewetenschappen jou allemaal te bieden heeft? Neem dan vooral de tijd om de flyer loopbaanoriëntatie door te nemen. 

Onze sponsoren