Julia Folkertsma


Lieve Contacters,

Dit jaar heb ik de eer om mijzelf secretaris van SV Contact te noemen! Mijn naam is Julia, ik ben 19 jaar oud en momenteel tweedejaars CIW'er. In juli 2018 verhuisde ik van een plattelands dorpje in het mooie Fryslân naar een flat in het bruisende Utrecht. Een grote verandering waar ik al een lange tijd naar uit had gekeken. Dit bleek terecht, want wat voel ik mij thuis hier! :)

Hoe ik vanuit het verre noorden in Utrecht ben beland?

 Naast het feit dat ik het een ontzettend mooie stad vind waarin ik mij gelijk thuis voelde door de sfeer die hier heerst, heeft het nog een reden gehad. Omdat ik iemand ben met een erg brede interesse, was de studiekeuze voor mij erg spannend. De laatste vier studies die nog op mijn lijstje stonden, waren: Communicatie- en informatiewetenschappen, Taalwetenschap, Aardwetenschappen en Biomedische Wetenschappen. Vier compleet verschillende studies met één overeenkomst: ze kunnen allemaal aan de Universiteit Utrecht worden gevolgd, vandaar dat ik mij in de zesde klas alleen nog op de mooie Domstad ben gaan focussen. 

Dit is een goede keuze geweest, de studie CIW vind ik hartstikke interessant en wanneer ik langs de Oudegracht struin (tip: doe dit in de periode van kerstverlichting op straat en met koffie-to-go in je hand), ervaar ik zo’n geluksmomentje, daar kan ik enorm van genieten!

WhatsApp_Image_2019-09-18_at_22.44.53.jpeg
Julia Folkertsma, Secretaris


In mijn eerste jaar wilde ik graag gelijk een sociaal leven opbouwen en daarom ben ik in Utrecht doorgegaan met volleybal. Dit ga ik het aankomende jaar even pauzeren omdat ik niet op vaste momenten in de week kan gaan sporten straks, maar na dit bestuursjaar ga ik hier zeker mee door. Bij SV Contact ben ik bij de Educatiecommissie en bij de Redactiecommissie gegaan. Dit jaar hoop ik in het bestuur mijn commissie-ervaringen toe te kunnen passen en natuurlijk heel veel nieuwe dingen te leren. Het meeste kijk ik uit naar het leren kennen van veel nieuwe mensen en alle ervaringen die we zullen opdoen. Ik hoop dat we dit jaar gaan knallen met het organiseren van activiteiten en het aansturen van de vereniging!

Jullie zullen mij in ieder geval op de mail voorbij zien komen door mijn functie, maar ik hoop jullie daarnaast ook veel te zien het aankomende jaar, zowel tijdens activiteiten als daarbuiten. Twijfel ook niet om met vragen of problemen naar me toe te komen (of deze te mailen) en kom vooral een keer gezellig koffiedrinken op de Contactkamer!

 

Veel liefs, Julia

Secretaris  19 –20

Onze sponsoren