Fitzgerald

STAGE BIJ FITZGERALD

​​​​​​​Account Assistant bij PR-bureau

Stage – feb-juli 2024*

32-40 uur per week  *min. 3 maanden, start- en einddatum in overleg

Wil jij merken helpen met een positieve impact maken?

Wij zoeken een stagiair(e) die samen met ons en onze klanten de maatschappij een stukje mooier wil maken. Heb jij de ambitie om praktijkervaring in de bureauwereld op te doen? En wil je meer leren over de PR- en marketingwereld? Dan zijn we waarschijnlijk een match!

Wat voor type bureau is Fitzgerald?

Fitzgerald is een communicatiebureau gespecialiseerd in Corporate & Marketing PR en in wat wij noemen ‘Purpose Communicatie’. Wij geloven dat merken in de huidige maatschappij de verantwoordelijkheid hebben om een positieve impact te maken, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, diversiteit en inclusiviteit, en helpen hen om deze boodschap vorm te geven en over te brengen. Dit kan in allerlei vormen: een traditioneel persbericht, een event, een activatie of een content partnership met influencers.

Met ons team, momenteel bestaande uit 11 collega's, werken we samen vanuit ons spiksplinternieuwe kantoor in de Amsterdamse Houthavens. Club Ace delen we samen met andere creatieve Ace-agencies: dit geeft jou ook de kans om gelijk wat connecties te leggen en een netwerk op te bouwen voor later!

Merken waar wij onder andere voor werken zijn: Uber, Lynk&Co, Cortina, Ticketswap en National Geographic.

Wat ga je doen als Stagiair(e) - Account Assistant bij Fitzgerald?

Als Account Assistant heb je een ondersteunende rol, wat betekent dat je werkzaamheden afwisselend zijn (en je tijdens je stage dus aan verschillende kanten van het PR-vak kunt snuffelen). Taken die je bijvoorbeeld kunt krijgen zijn:

• Contact onderhouden tussen de media en jouw klanten;

• Bijdragen aan het schrijven van de origineelste artikelen, persberichten, blogposts, en socialmediaposts;

• Consultants ondersteunen bij het brainstormen over de vetste activaties en PR-mogelijkheden;

• Je onderdompelen in de wereld van de nieuws- en lifestylemedia, om zo sterke perslijsten op te stellen en regelmatig contact te onderhouden met journalisten;

• Als eerste op de hoogte zijn van nieuwe publicaties en deze nauwkeurig aan de klant rapporteren;

• Contact onderhouden met influencers over samenwerkingen, en deze samenwerkingen in goede banen leiden; • Creatieve ideeën bedenken en uitvoeren!

Je past bij Fitzgerald wanneer:

✓ Je iemand bent die bloody honest is om het beste advies te geven aan de klant.

✓ Je altijd op zoek bent naar new frontiers om originele campagnes te verzinnen

✓ Je de wereld graag een beetje mooier maakt. You give joy.

✓ Je graag met een team samenwerkt. We before me.

✓ Je niet bang bent om ideeën te opperen en dingen net even anders te doen. Own it!

✓ Je de Nederlandse taal goed beheerst en ook een redelijk basisniveau in Engels.

✓ Je gemotiveerd en enthousiast bent om praktijkervaring op te doen in de PR-wereld!

Check, check, check? Dan bieden wij jou:

• Een stagevergoeding van €450 per maand (op basis van 40 uur);

• Werkapparatuur, inclusief een tijdelijke fiets van Cortina; •

Fun: een gezellige werkomgeving waarbij collega's ook vrienden worden. Met regelmatige borrels, legendarische stapavonden en uitjes en een hoop humor op de werkvloer!;

• Kantoor: een splinternieuw kantoor met geweldig uitzicht over de Houthavens, en dagelijks een heerlijk verzorgde lunch.

• De ruimte om ook af en toe thuis te werken!

Hoe hebben eerdere stagiaires de stage ervaren?

“Het team van Fitz was vanaf het begin super verwelkomend, ik zat meteen op mijn plekje. Mijn mening werd net zo serieus werd genomen als iemand die al tien jaar in het vak zit. Ik voelde me gehoord en alsof ik écht mee deed, ook als stagiaire. Bij Fitz is een goed idee, gewoon een goed idee, onafhankelijk van wie het komt.

Het kantoor is prachtig, de lunch wordt iedere dag vers klaargemaakt en de borrels zijn altijd gezellig. Het was voor mij een enorm waardevolle tijd, waarin ik veel heb geleerd over communicatie als vak. Daarnaast heb ik ook stappen gezet in mijn eigen ontwikkeling - ik heb nog beter geleerd wat ik wel en niet leuk vind om te doen.”

- Ilse

Voor mijn stage ben ik 3 maanden bij Fitzgerald aan de slag gegaan als Account Assistant. In deze tijd leerde ik alle ins en outs van de PR-wereld kennen. Ik werd met open armen ontvangen door het Fitzgerald team en werd meteen meegenomen in alle lopende projecten, klanten en initiatieven. Binnen het bedrijf is veel ruimte voor het stellen van vragen, 1-op-1 gesprekken en om te groeien. Ik kreeg direct eigen verantwoordelijkheden toevertrouwd binnen het bedrijf en kreeg de vrijheid om te werken aan projecten waar ik meer over wilde weten. Daarnaast is de sfeer binnen het Fitzgerald-team en ACE erg verwelkomend en prettig en er zijn tal van sociale gelegenheden om iedereen beter te leren kennen. Tijdens mijn tijd bij Fitzgerald heb ik veel nieuwe vaardigheden ontwikkeld en ik kijk er naar uit om deze te gebruiken tijdens de rest van mijn communicatiestudie.

- Channa

Solliciteer

Yes, you made it to the end! We hopen je snel bij ons op kantoor te zien! Heb je toch nog vragen? Stel ze dan aan jouw toekomstige collega Sanne, via sanne@fitzgerald.amsterdam

Onze sponsoren