Inclusiviteits- en Duurzaamheidscommissie

Duurzaamheidscommissie 2022-2023

Lieve Contacters, 

Wij zijn de Duurzaamheidscommissie! Als DuCo schrijven wij elk blok een adviesrapport, zodat de vereniging duurzamer wordt en blijft. Daarnaast organiseren wij in februari een activiteit en zijn wij een aanspreekpunt voor alle vragen over duurzaamheid binnen de vereniging. We denken graag mee! 

We stellen jullie graag voor aan de DuCo 2022-2023!

Onze voorzitter is Susanne. We kennen Susanne allemaal als secretaris in het bestuur van dit jaar, maar daarnaast is zij ook voorzitter van de DuCo! Susanne is onze redder in nood, door van ondersteunend bestuurslid naar voorzitter te gaan, heeft ze ons enorm uit de brand geholpen! 

De secretaris van dit jaar is Emma, als eerstejaars CIW nog helemaal nieuw in de vereniging maar ze zit vol enthousiasme! Daarnaast raakt Emma nooit uitgepraat over Vlieland, vraag ernaar en je komt nooit meer van haar af. Wist je dat Emma al vegetariër is sinds ze tien jaar oud was? Emma gaat dit jaar de vergaderingen notuleren en de post beantwoorden. 

Last but not least, onze penningmeester! Ook onze penningmeester is een eerstejaars CIW-student. De 21-jarige Zaviera vindt het in haar vrije tijd leuk om te zoeken naar vintage kleding en eigen kleding door te verkopen. Dit jaar zal ze de begrotingen opstellen en het geld beheren voor de commissie.

WhatsApp_Image_2023-01-15_at_22.19.10.jpeg

Duurzaamheidscommissie 2021-2022

Jaja, daar zijn we dan eindelijk! De eerste duurzaamheidscommissie van SV Contact is een feit!

Komend jaar zullen wij ons focussen op het verduurzamen van de vereniging. We zullen functioneren als zowel organiserend als adviserend orgaan. Naast dat we allerlei leuke en educatieve activiteiten organiseren rondom duurzaamheid, schrijven we ook elk blok een duurzaamheidsrapport. Hierin evalueren wij hoe het afgelopen tijd is gegaan met de duurzaamheid van Contact: wat ging er goed? Wat kan er beter? Hoe kunnen wij daarbij helpen?

En psst … hou ook goed de socials in de gaten want in mei vindt de duurzaamheidsweek plaats … 

Mocht je zelf nou ook ergens tegenaan lopen of wil je advies rondom duurzaamheid? Aarzel dan vooral niet en stuur een mailtje naar duurzaamheid@svcontact.nl. Dan zullen we zo snel mogelijk met je in gesprek gaan om je te helpen en bij te dragen aan een groenere wereld?

Maar wie zijn wij nou eigenlijk? Aan het hoofd van dit zooitje ongeregeld staat onze voorzitter, Pepijne van Rooijen. Als kersvers oud-bestuurslid van Contact weet zij als geen ander hoe het met de duurzaamheid van de vereniging staat en kan ze haar skills inzetten om de commissie in goede banen te leiden. Ze mag dan af en toe wel een chaoshoofd zijn, maar van aanpakken weet ze als geen ander en als aanspreekpunt van de commissie steekt ze een kop boven iedereen uit (wel goed om het overzicht te houden, al zeg ik het zelf). De enige echte vegan van de commissie, maar ze hoopt dat ze daar in het komende jaar verandering in kan brengen.

Om de orde te bewaren in alle chaos hebben we niemand minder dan Roos Korderijnk. Onze secretaris is uitgerust van de beste typskills en zorgt dan ook dat onze notulen zonder spelfouten verschijnen. Als die-hard duurzaamheidslid is ze actief bij allerlei organisaties (zoals de Slow Fashion movement) en kan ze zelfs de andere leden van de commissie nog flink wat leren. Als self-proclaimed “georganiseerd” hebben wij geen twijfel over het feit dat de administratie in goede handen is. Zij gaat er dit jaar voor zorgen dat we allemaal onze tandjes gaan poetsen met een bamboo tandenborstel, cause why not?!

Op onze moneys is dit jaar Laura Couwenberg. Onze enige tweedejaars commissielid, maar daarmee zeker niet minder waardevol. Ze zal namelijk zorgen dat de financiën op orde zijn en dat je als lid voor elke activiteit waar voor je geld krijgt. Met haar economische kennis kan zij er zeker voor zorgen dat we allemaal groen van het geld zien (grapje, we zijn maar een beetje jaloers dat zij deze mooie functie mag vervullen). Vol energie begint zij dit jaar aan de DuCo en hoopt zij vooral dat we groener geld uit gaan geven!!! 

Last but not least, onze Commissaris Promo. Femke de Wit zal ervoor zorgen dat al onze media-uitingen er prachtig uitzien en van duidelijke informatie zijn voorzien. Als die-hard Orcaan is ze vaak in de roeiboot op het water te vinden (en een stukje vaker op de borrels) en heeft ze al eerdere ervaring opgedaan binnen de mediacommissie. Deze kennis zal ze inzetten zodat we onze leden ook via de socials op de hoogte kunnen houden en zo hopelijk meer bewustzijn kunnen creëren. Komend jaar zorgt Femke dat we allemaal duurzaam kleding gaan bestellen zodat we zowel duurzaam als instaproof zijn!

Kortom, een commissie waar je u tegen zegt. Maar we bijten niet! Dus spreek ons gerust aan op een borrel of activiteit en we vertellen je met veel liefde over duurzaamheid (of natuurlijk over hele andere onderwerpen, we zijn best gezellig). See you on the greenside!

Liefs,

Pepijne van Rooijen

Voorzitter Duurzaamheidscommissie 2021-2022

DSC_0087.jpg

Onze sponsoren